Αρχιεπισκοπή Καναδά: Έρανος για το Γηροκομείο του Οικουμενικού Πατριαρχείου

  • Δόγμα

Ο Έρανος, σύμφωνα με Εγκύκλιο που απέστειλε στους Ι. Ναούς της Αρχιεπισκοπής ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος, θα διεξαχθή αύριο, Σάββατο 7 Αυγούστου 2022, ηκυριώνυμη ημέρα της Μεταμορφώσεως του Χριστού.

Έρανος θα διεξαχθή στην Αρχιεπισκοπή Καναδά προκειμένου να συγκεντρωθιούν χρήματα για να ανεγερθεί εκ νέου το Γηροκομείο, το μοναδικό Γηροκομείο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που παραδόθηκε ολοσχερώς στις φλόγες και καταστράφηκε.

Ο Έρανος, σύμφωνα με Εγκύκλιο που απέστειλε στους Ι. Ναούς της Αρχιεπισκοπής ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος, θα διεξαχθή αύριο, Σάββατο 7 Αυγούστου 2022, ηκυριώνυμη ημέρα της Μεταμορφώσεως του Χριστού.

Ακολουθεί η Εγκύκλιος της Αρχιεπισκοπής Καναδά: 

Προς τους Θεοφ. Επισκόπους, Ευλαβ. Ιερατικώς Προϊσταµένους, Αξιότ. Προέδρους και Εντιµ. Μέλη των Διοικ. Συµβουλίων, Εντιµολ. Άρχοντες του Οικουµ. Πατριαρχείου, Φιλοπτώχους Αδελφότητες, Κατηχητικά και Ελληνικά Σχολεία, Νεολαία και όλες και όλους τους ευλαβείς χριστιανούς.

Αγαπητοί εν Κυρίω,

Τώρα που σας γράφω, καίγεται ολοσχερώς το μοναδικό γηροκομείο του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου. Εκατόν (100) και πλέον ηλικιωμένοι άνθρωποι – ποιοι είναι οι ηλικιωμένοι;

Οι γονείς μας, οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας, που θυσιάστηκαν να μας μεγαλώσουν- βρίσκονται άστεγοι.

Φανταστείτε τον πόνο, την θλίψη και την αγωνία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και της Μητρός Εκκλησίας γενικά.

Τι περιμένουν αυτοί από εμάς; Ποιό είναι το καθήκον μας; Και τι περιμένει ο Θεός από εμάς; Όλοι περιμένουν να δώσουμε χέρι βοηθείας, να αποδειχθούμε πραγματικά χριστιανοί, παιδιά που νιώθουν τον πόνο των γονέων τους.

Θερμά παρακαλώ τους αδελφούς ιερείς να περάσουν δίσκο στο εκκλησίασμα κατά τη Θεία Λειτουργία στη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και την Κυριακή 7 Αυγούστου.

Παρακαλώ οι ιερείς, οι πρόεδροι και τα διοικητικά συμβούλια, οι φιλόπτωχες αδελφότητες και οι Άρχοντες του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου να κάμουν παν το δυνατόν ώστε ο έρανος αυτός να επιτύχει.

Το συνολικό ποσό του Εράνου θα αποσταλεί στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, ώστε το ιστορικό γηροκομείο του Βαλουκλή να ανεγερθεί εκ νέου καλύτερο.

Με πατρική αγάπη και θερµές ευχές

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Ο ΚΑΝΑΔΑ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

TOP NEWS