Η Αρχιεπισκοπή Θυατείρων τίμησε τις Πρεσβυτέρες

  • Dogma
Θυατείρων

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων & Μ.Β. κ. Γρηγόριος προσκάλεσε σε επίσημο Δείπνο τις Πρεσβυτέρες και τις Διακόνισσες, μαζί με τους συζύγους τους. Το Δείπνο, το οποίο προσφέρθηκε την Τρίτη 17η Ιανουαρίου 2017 στην Κοινότητα Αγ. Ιωάννου Βαπτιστού στο Βόρειο Λονδίνο, ευλόγησε ο Άγιος Θυατείρων και παρεκάθησαν σε αυτό ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Κυανέων κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τροπαίου κ. Αθανάσιος, πολλές Πρεσβυτέρες με τους Ιερείς συζύγους τους και άλλοι.

 

Στη διάρκεια του Δείπνου ακούσθηκαν βυζαντινοί ύμνοι από Ιεροψάλτες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, παραδοσιακά τραγούδια από μικτή χορωδία και κλασικά θρησκευτικά τραγούδια από τη μικρή μαθήτρια Αθηνά. Τις Πρεσβυτέρες και όλους τους συνδαιτυμόνες καλωσόρισε η Πρεσβυτέρα Βασιλική Hookway, η οποία ήταν συντονίστρια της διοργάνωσης του Δείπνου. Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος Άγιος Θυατείρων χαιρέτισε εγκάρδια τις Πρεσβυτέρες και όλους τους παρευρισκομένους, ευχόμενος καλή κι ευλογημένη νέα χρονιά. Ομίλησε δε, αναφερόμενος στη μεγάλη και ουσιαστική προσφορά των Πρεσβυτερών στη ζωή της κάθε Ενορίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι πιστοί βιώνουν την παρουσία της χάριτος του Θεού, κοιτώντας τα πρόσωπα του Ιερέα και της Πρεσβυτέρας. Επισήμανε τις υποχρεώσεις που έχουν οι Πρεσβυτέρες και την ανάγκη της συνδρομής τους στην επούλωση των πληγών που έχει η παρούσα γενεά. Υπογράμμισε δε, πως η Εκκλησία είναι κοινωνία προσώπων, αγάπης, μετάνοιας και προσευχής και ότι οι Ιερατικές οικογένειες οφείλουν να ενισχύουν την κοινωνία αυτή. Στη συνέχεια ομίλησε η Πρεσβυτέρα Άννα Γρηγορίου, αναφερόμενη με γλαφυρότητα στη σημαντική διακονία της Πρεσβυτέρας στην Ενορία και Κοινότητα όπου ετάχθησαν να υπηρετούν μαζί με τον Ιερέα σύζυγό της. Επόμενη ομιλήτρια ήταν η Πρεσβυτέρα & Εκπαιδευτικός Βιργινία Κωνσταντινίδου – Σαλαπάτα, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Ο ρόλος της Πρεσβυτέρας – Εκπαιδευτικού στο Ελληνικό και Κατηχητικό Σχολείο της Διασποράς», όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η Πρεσβυτέρα, στη ζωή της τοπικής Εκκλησιαστικής Κοινότητας είναι πάντα -ως γνωστόν- μια φωτεινή παρουσία αγάπης, συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς όλα τα μέλη της τοπικής Παροικίας, όπου συμπαρίσταται -κατά δύναμη- στο θεοφιλές έργο του Ιερέα συζύγου της».

unnamed (1) unnamed (2) unnamed (3)

Επεσήμανε, επίσης, ότι «δεν ξεχνούμε ποτέ ότι οι συνθήκες όπου διαβιούμε και διακονούμε είναι ιδιαίτερες. Κάποτε ονομάζονται «Διασπορά», άλλοτε «Αποδημία», ή «Ομογένεια», ή μπορεί να υπάρχουν και άλλοι ορισμοί και ονομασίες. Σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες ζωής και δράσης, η Πρεσβυτέρα, ανάλογα με τα χαρίσματα και τα τυπικά της προσόντα, αλλά κυρίως ανάλογα με την έμπνευση και την αποφασιστικότητα που θα πρέπει να την διακρίνει, δραστηριοποιείται και παίζει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στο εκπαιδευτικό έργο της Κοινότητας, υπηρετώντας ως δασκάλα, αλλά και από άλλες θέσεις, στο Ελληνικό και Κατηχητικό Σχολείο».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παραδοσιακή Τελετή Κοπής της Βασιλόπιτας.

unnamed (4) unnamed

TOP NEWS