Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Η Εκκλησία δεν έκλεισε ποτέ την πόρτα σε κανένα πολίτη

  • Dogma
Κύπρου

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Χρυσόστομος διαβεβαίωσε ότι η Εκκλησία θα συνεχίσει να στηρίζει το Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ, στην Παλώδια στην Λεμεσό, στο οποίο πλέον ανήκει το οικόπεδο όπου είναι κτισμένο το Νοσηλευτήριο, μετά τη δωρεά και μεταβίβασή του από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Η γη είχε παραχωρηθεί για περίοδο 99 χρόνων από την Ιερά Αρχιεπισκοπή, κατά την ανέγερση του Μελάθρου Αγωνιστών πριν από 27 χρόνια, επί Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου του Α΄.

Η δωρεά θα διευκολύνει την οικοδόμηση της νέας Πτέρυγας Αποκατάστασης στο πίσω οικόπεδο, που ανήκει στο Μέλαθρο και που εφάπτεται του οικοπέδου που ανήκε μέχρι σήμερα την Αρχιεπισκοπή.

Στην πιο ανακοίνωση προέβη ο Πρόεδρος του Μελάθρου, κ. Θεοφάνης Παναγιώτου, στη διάρκεια ειδικής τελετής, την Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017, κατά την οποία τιμήθηκε η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος για την αγάπη και τη διαχρονική του στήριξη προς το Μέλαθρο καθώς και για τους πολύχρονους και πολύμορφους αγώνες της Εκκλησίας για την πατρίδα και το λαό της.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Παναγιώτου ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για τη δωρεά όπως επίσης και για τη συνεχή στήριξη του στο έργο του Μελάθρου «με τη νέα πτέρυγα, δυναμικότητας 32 κλινών με σύγχρονο φυσιοθεραπευτήριο, χημείο, ακτινολογικό, φιλοδοξούμε πως το όραμά μας για αναβαθμισμένες και εμπλουτισμένες υπηρεσίες σε περισσότερους πάσχοντες συνανθρώπους μας, θα γίνει πραγματικότητα».

Ακολούθως,  ο κ. Παναγιώτου παρέδωσε στον Μακαριώτατο  τιμητική πλακέτα, η οποία απεικονίζει την Παναγία την Ελευθερώτρια και τους Αγίους Αναργύρους.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας, με τη σειρά του, δώρισε ως ευλογία στο Μέλαθρο την ασημένια ανάγλυφη πλακέτα, η οποία ιστορεί την επίσκεψη των Αποστόλων Βαρνάβα και Παύλου το 46 μ.Χ. στα ανάκτορα της Πάφου και τον εκχριστιανισμό του πρώτου Ρωμαίου Διοικητή Ανθύπατου Σέργιου Παύλου.

Στο χαιρετισμό του, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αναφέρθηκε στον ποιμαντικό ρόλο της Εκκλησίας και εξήρε το έργο που επιτελείται στο Μέλαθρο στην Παλώδια, κυρίως στη μονάδα αποκατάστασης, η οποία φιλοξενεί αρκετούς νέους «δυστυχώς θύματα τροχαίων ατυχημάτων που παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και που σ’ αυτή την μονάδα αποκατάστασης έχουν την φροντίδα που πρέπει».

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τόνισε πως η Εκκλησία ποτέ δεν έκλεισε την πόρτα σε κανένα πολίτη.

«Είμαστε περήφανοι γιατί η Εκκλησία στάθηκε στα πόδια της, γιατί στις δυσκολίες εν καιρώ κρίσης βοήθησε την Κύπρο να επανέλθει.»

Τέλος ευχαρίστησε το ΔΣ και είπε πως η Εκκλησία της Κύπρου θα είναι πάντα δίπλα στο ίδρυμα βαδίζοντας ο ένας δίπλα στον άλλο.

Στη συνέχεια, ο  Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τους θαλάμους του Μελάθρου και ευχήθηκε στους ασθενής και τραυματίες όλα να είναι περαστικά. Επίσης, επαίνεσε το προσωπικό του Μελάθρου για το επιτελούμενο έργο και επιδαψίλευσε της ευλογίες της Εκκλησίας.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

TOP NEWS