Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Ο Χριστός δεν ονομάζει άφρονες τους πλουσίους,αλλά τους πλεονέκτες

  • Dogma

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κατά την ομιλία του στον Ι.Ν Αγ. Σπυριδώνο, αναφέρθηκε στο νόημα της ευαγγελικής παραβολής του άφρονος πλουσίου τονίζοντας ότι ο Χριστός δεν ονομάζει άφρονες τους πλούσιους αλλά τους πλεονέκτες και τους εγωιστές που δεν βλέπουν και τις ανάγκες των συνανθρώπων τους.

O Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, την Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015, λειτούργησε και κήρυξε στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στο συνοικισμό Στρόβολος 2.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, μέσα σε εκκλησιαστική λαμπρότητα, χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον Διάκονο Ιορδάνη Ιορδάνου.
Ο Μακαριώτατος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στο νόημα της ευαγγελικής παραβολής του άφρονος πλουσίου τονίζοντας ότι ο Χριστός δεν ονομάζει άφρονες τους πλούσιους αλλά τους πλεονέκτες και τους εγωιστές που δεν βλέπουν και τις ανάγκες των συνανθρώπων τους.

Η παραβολή μας διδάσκει, επίσης, ότι ο υλικός πλούτος δεν μπορεί να φέρει την εσωτερική ειρήνη και την αίσθηση της πληρότητας. Γι΄ αυτό ο πλούσιος, παρόλα τα πολλά αγαθά που είχε μαζέψει, φαίνεται προβληματισμένος και ανήσυχος, διερωτώμενος τι θα κάνει τώρα που έχει τόσα πολλά.

Ακολούθως, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, επισήμανε την αξία του έργου του κληρικού στο σύγχρονο κόσμο, όπου οι απαιτήσεις απ΄ αυτόν είναι όλο και μεγαλύτερες.
Ο Μακαριώτατος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο π. Ιορδάνης θα υπηρετήσει τον Θεό και τους ανθρώπους με πλήρη συνείδηση της ιερής του αποστολής.
Στον νέο Πρεσβύτερο της Εκκλησίας του Χριστού ευχόμαστε όλοι υγεία, δύναμη και καλή διακονία του λογικού ποιμνίου του Χριστού προς δόξα του Τριαδικού Θεού.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ