Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα λυθεί το κυπριακό με τις απαράδεκτες απαιτήσεις που προβάλλει η Τουρκία

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος κύπρου

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος την Κυριακή, 10 Απριλίου 2016, λειτούργησε και κήρυξε στον Ιερό Ναό Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα στην Πάφο.

Στο κήρυγμα του θείου λόγου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αναφέρθηκε στο νόημα της ευαγγελικής περικοπής, η οποία παρουσίασε την θεραπεία του σεληνιαζομένου νέου. Τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει για τον κάθε χριστιανό η νηστεία και η προσευχή. Από το ευαγγέλιο καταλαμβαίνουμε ότι η νηστεία και η προσευχή, μεταξύ άλλων, είναι ορατές εκφράσεις της δυνατής πίστης. Γι΄ αυτό και η Εκκλησία μας όρισε κάποιες περιόδους νηστείας, όπως είναι η Μεγάλη Τεσσαρακοστή, για να ανεβούμε στην κλίμακα των αρετών, την οποία παρουσίασε ο όσιος Ιωάννης ο Σιναΐτης, που εορτάζουμε σήμερα.

Ακολούθως ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προέστη του Μνημοσύνου του αειμνήστου πρώην Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Άκη Κλεάνθους.

Εξερχόμενος του Ιερού Ναού και ερωτηθείς από τους εκπροσώπους των Μέσων Γενικής Ενημέρωσης ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε «δυστυχώς οι Τούρκοι θέλουν τα πάντα, γι΄ αυτό ποτέ δεν επίστεψα ότι μπορούμε να φθάσουμε στο τέλος. Ο  λαός μας σίγουρα θέλει λύση , αλλά λύση,  όχι διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας» διευκρίνισε.

«Αν θέλουν κρατική υπόσταση και να μην είναι ψευδοκράτος, πρέπει να αποφασίσουν να κάνουμε ένα κράτος σωστό για να εξυπηρετεί όλους τους πολίτες και Έλληνες και Τούρκους», συνέχισε ο Μακαριώτατος.

Κατέληξε λέγοντας, «δυστυχώς η Άγκυρα επιθυμεί τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά τέτοιο χατίρι δεν θα τους κάνουμε».

Να αναφέρουμε ότι σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου συμπληρώνει τα 75α γενέθλιά του. Γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1941 στην κοινότητα Τάλας της Πάφου, πλησίον της Ιεράς Μονής Αγίου Νεοφύτου, όπου μόνασε από τα μαθητικά του χρόνια.

TOP NEWS