Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου – Γκότσε Ντέλτσεβ

  • Dogma
συλλείτουργο

Κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νευροκοπίου κ.κ. Σεραφείμ (Πατριαρχείο Βουλγαρίας), ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετέβη κατά το διήμερο 08-09 Νοεμβρίου ε.έ., εις την πόλη Γκότσε Ντέλτσεβ έδραν της Μητροπόλεως, όπου και έλαβε μέρος στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο το οποίο τελέσθηκε επ΄ ευκαιρία της συμπληρώσεως έξι ετών από την εις Κυρίον Εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Νευροκοπίου κυρού Ναθαναήλ (1952-2013).

Το Αρχιερατικό Συλλείτουργο και η Επιμνημόσυνη Δέηση τελέσθηκαν εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νευροκοπίου κ.κ. Σεραφείμ, και Συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Λαγκαδά κ. Ιωάννου, Βελίκο και Ταρνόβου κ. Γρηγορίου, Βράτσης κ. Γρηγορίου, Βιδινίου κ. Δανιήλ και του εν Ρίλα μονάζοντος και Ηγουμένου αυτής, Επισκόπου κ. Ευλογίου.

Στην σύντομη ομιλία του προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτου Νευροκοπίου κυρού Ναθαναήλ, σημειώνοντας ότι η μορφή του είναι Σύμβολο Ενότητος και Πίστεως και αυτή την Ενότητα θα πρέπει να υπηρετούμε όλοι μας μέσα στην Εκκλησία και την κοινωνία.

Καταλήγοντας εξέφρασε λόγους ευχαριστίας προς το πρόσωπο του Μητροπολίτου Νευροκοπίου κ. Σεραφείμ για την τιμητική πρόσκληση που του απεύθυνε ώστε να παραστή στις διοργανωμένες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, οι οποίες πραγματοποιούνται σε μία Χώρα όπου καρποφορεί το μεγάλο πνευματικό και διαχρονικό Έργο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Για φωτογραφίες πατήστε πάνω. 

TOP NEWS