Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στη Δαμασκό – ΒΙΝΤΕΟ

  • Dogma
Δαμασκό

Μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης προς τον λαό της Συρίας και ειδικά στους Ορθόδοξους Χριστιανούς που συνεχίζουν να διαβιούν στην εμπόλεμη χώρα, έστειλε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος μετά από Αρχιερατικό Συλλείτουργο με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη που τελέστηκε την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016, στον ιερό ναό Τιμίου Σταυρού στη Δαμασκό.

Διαβεβαίωσε επίσης τον Πατριάρχη Αντιοχείας ότι στον Γολγοθά που ανεβαίνουν δεν είναι μόνοι, αλλά βαδίζει μαζί τους όλη η Ορθόδοξη Εκκλησία μέχρι να έρθει η πολυπόθητη ειρήνη. Ο Πατριάρχης Αντιοχείας τόνισε τη σημασία της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στη Συρία, εξαίροντας τους δεσμούς που συνδέουν Συρία και Κύπρο. Η επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου στη Δαμασκό άρχισε την Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016, μετά απο πρόσκληση του Σύρου Πρόεδρου Μπασάρ αλ Ασάντ.. Τον Μακαριώτατο συνοδεύουν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος και ο Διάκονος π. Κυπριανός Κουντούρης.

20160724_083537

Σήμερα, Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016, ο Αρχιεπίσκοπος θα συναντηθεί με το Σύρο Πρόεδρο. Η επίσκεψη του Μακαριωτάτου θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016.

TOP NEWS