Αρχιερείς από την Ελλάδα στο Σύδνεϋ για την Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Στο αεροδρόμιο του Σύδνεϋ τούς υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα και με έκδηλα συναισθήματα χαράς και αδελφικής αγάπης, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος.

Αφίχθησαν στο Σύδνεϋ την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου, οι εξ Ελλάδος Αρχιερείς, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στις εργασίες της 12ης Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας (24-27 Σεπτεμβρίου 2023). Πρόκειται για τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο.

Στο αεροδρόμιο του Σύδνεϋ τούς υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα και με έκδηλα συναισθήματα χαράς και αδελφικής αγάπης, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος. Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση συμμετοχής στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η παρουσία και η συμβολή τους θα είναι γόνιμη και εποικοδομητική.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας συνόδευαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, Σινώπης κ. Σιλουανός, Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρος Κρικέλης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, και άλλοι κληρικοί της τοπικής Εκκλησίας.  Στην υποδοχή παρίσταντο, επίσης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης, ο Αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου κ. Θεοδόσης Πενκλής, αντιπροσωπείες μελών της Χριστιανικής Ενώσεως και του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας, καθώς και πολλοί πιστοί.

TOP NEWS