Αρχισαν τα όργανα. Το ΕΘΝΟΣ δινει στη δημοσιοτητα ονοματα Μητροπολιτων που καλεί το ΣΔΟΕ

  • Dogma

Σε πρωτοφανή δίνη φαίνεται πως μπαίνει η Εκκλησία της Ελλάδος ύστερα από το δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» σύμφωνα με το οποίο το ΣΔΟΕ έχει ήδη ολοκληρώσει τις έρευνες του για δύο επιφανείς Μητροπολίτες ενώ αναμένονται στοιχεία και για άλλους.

 

 

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, πρόκειται για τους Μητροπολίτες Περιστερίου κ. Χρυσόστομο και Θεσσαλιώτιδος κ. Κύριλλο οι οποίοι σύντομα θα λάβουν κλήσεις ώστε να παρουσιαστούν στο ΣΔΟΕ για να δώσουν εξηγήσεις. 

 

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς, για χρήματα σε λογαριασμύς συγγενών και για ξέπλυμα χρήματος μέσω εικονικών δωρεών.

Εκτός από τους δυο Μητροπολίτες οι έρευνες έχουν επεκταθεί και σε αρκετούς ιερείς τόσο στο Περιστέρι όσο και στα Φάρσαλα  ενώ δεν αποκλείεται στο επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξουν και νέες εξελίξεις αφού αρμόδια στελέχη του ΣΔΟΕ έχουν δηλώσει στην εφημερίδα ότι στο «στόχαστρο» της υπηρεσίες έχουν τεθεί και άλλοι ανώτατοι κληρικοί.

 

RNN | Newsdesk

 

 

 

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων αναμεταδίδει την είδηση χωρίς να την υιοθετεί, αναμένοντας τις επίσημες θέσεις τόσο των εμπλεκόμενων προσώπων όσο και της Εκκλησίας σε κεντρικό επίπεδο.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ