Χειροθεσία Υποδιακόνου από τον Αμερικής Ελπιδοφόρο

  • Dogma

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος χειροθέτησε Υποδιάκονο τον Θεογένη Αλλεν στον ιερό ναό του Σωτήρος Χριστού στο Ράι Νέας Υόρκης.

Ο Υποδιάκονος Θεογένης είναι γιος της Ελλεν Αλλεν, στενής συνεργάτιδας του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στην Αρχιεπισκοπή από τη θέση της συμβούλου και της ταμία της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Προσφωνώντας τον Υποδιάκονο Θεογένη Αλλεν ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ανάμεσα στα άλλα είπε και τα εξής: «Αγαπητέ μου Θεογένη, ίστασαι ενώπιον της οικογενείας σου, της κοινότητάς σου και πραγματικά ενώπιον των Αγίων Αγγέλων και όλων των Αγίων σήμερα εν τη παρουσία του Θεού έτοιμος να λάβεις τον βαθμό του Υποδιακόνου. Όπως ο Διάκονος, ομοίως και ο Υποδιάκονος είναι στην υπηρεσία του ιεράρχη».

Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος είπε «καθώς βλέπεις Θεογένη ερχόμενος μπροστά στη συνάθροιση της Εκκλησίας σήμερα φέροντας ένα τόσο πολύτιμο όνομα και παραδίνοντας τον εαυτό σου στην υπηρεσία της Εκκλησίας, υπενθυμίζεις σε όλους μας πως όλοι είμαστε αληθινά παιδιά του Θεού. Ο Θεός αγαπά τον καθένα από εμάς όπως ακριβώς είμαστε και μας καλεί να γίνομε ολοκληρωμένοι άνθρωποι που είμαστε προορισμένοι να γίνουμε».

Τόνισε πως «το να γίνεις Υποδιάκονος είναι μία μεγάλη κλήση στην πραγματικότητα, στην οποία σήμερα εισέρχεσαι».

Υπογραμμίζεται ότι ο βαθμός του Υποδιακόνου λογίζεται ως κατώτερος βαθμός της ιεροσύνης.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

TOP NEWS