Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτα

  • ΔΟΓΜΑ

Την Κοινότητα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Margate επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας, το Σάββατο 19 Φεβρουρίου, μνήμη της Οσίας Μητρός ημών Φιλοθέης της Αθηναίας.

Ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας κατά την οποία τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ιερολογιωτάτου Διακόνου κ. Δαυίδ Gillchrist.

Συλλειτούργησαν ο ιερατικώς Προϊστάμενος Αρχιμ. κ. Βησσαρίων Κοκλιώτης, ο Αρχιμ. κ. Χριστόδουλος Κοκλιώτης, ο Πρεσβύτερος π. Ιωάννης Garnett, ο νέος Πρεσβύτερος π. Δαυίδ Gillchrist και ο Αρχιδιάκονος κ. Γεώργιος Τσουρούς.

Ο χειροτονούμενος απηύθυνε συγκινημένος λόγο προς τον Σεβασμιώτατο, ευχαριστώντας τόσο τον ίδιο όσο και τον π. Βησσαρίωνα για τη στήριξη και την πνευματική καθοδήγηση, καθώς ευχαρίστησε και όλη τη κοινότητα.

Ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τον π. Δαυίδ για τη ενάρετη διακονία του και τόνισε την ανάγκη για την προσέλευση νέων αυτοχθόνων πιστών στην διακονία και τον κλήρο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο γεύμα που ακολούθησε, ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πιστούς, τους νέους και τα παιδιά της κοινότητος.

TOP NEWS