Χουλουσί Ακάρ: Η Ελλάδα «πνίγεται» στα σκάνδαλα και γι’ αυτό τα βάζει μαζί μας

  • Dogma
ακάρ

Ξέφυγε για άλλη μια φορά ο Χουλουσί Ακάρ. Αυτή τη φορά δεν αμφισβήτησε την ΑΟΖ του Καστελόριζου ή την ελληνική κυριαρχία στα νησιά. Τώρα, κατηγορεί την Ελλάδα ότι θέλει «να καλύψει σκάνδαλα», γι’ αυτό και θέλει να αυξήσει (!) την ένταση με την Τουρκία!

Προκλητικά έχει ξεκινήσει το 2023 ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, που για δεύτερη συνεχόμενη μέρα επιτίθεται στην Ελλάδα!

Ο Χουλουσί Ακάρ, σε νέες του δηλώσεις το πρωί της Δευτέρας (02.01.2023) κατά την επίσκεψή του στη μελλοντική ναυαρχίδα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων TCG Anadolu, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι… «πνίγεται» στα σκάνδαλα και για να τα καλύψει, τα βάζει με την Τουρκία!

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας έκανε έμμεση αναφορά στα δημοσιεύματα παρακολούθησης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου (σ.σ. μιλώντας για υποκλοπές) αλλά και στην υπόθεση Καϊλή, κάνοντας αναφορά σε διαφθορά.

«Υπάρχουν πολλά σκάνδαλα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Υπάρχει το σκάνδαλο υποκλοπών, το μεταναστευτικό σκάνδαλο, διαφθορά. Υπάρχουν επίσης αποτυχίες στην ανατολική Μεσόγειο που η ελληνική γνώμη το έχει προσέξει.

Για να τα καλύψουν όλα αυτά, ελπίζουν να αυξήσουν την ένταση με την Τουρκία», είπε ο Χουλουσί Ακάρ.

Η δήλωσή του ανέβηκε στο λογαριασμό του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, συνοδευόμενη από πλάνα της νέας ναυαρχίδας της Τουρκίας.

Στο νέο του… παραλήρημα, ο Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «όλο κλαψουρίζει» και πως «προσπαθεί να αποτρέψει και να σαμποτάρει τις διαβουλεύσεις και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Άγκυρα»! «Η Ελλάδα όχι μόνο δεν θέλει να γίνουν αυτές οι συνομιλίες, αλλά προσπαθεί επίσης να τις αποτρέψει και τις σαμποτάρει» είπε.

Κατηγόρησε επίσης την Αθήνα ότι επιχειρεί να παρουσιάσει τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ως «θέματα που σχετίζονται με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ».

«Όλοι πλέον γνωρίζουν τα κόλπα τους (της Ελλάδας). Θεωρούμε και περιμένουμε από όλους να είναι πιο προσεκτικοί σε αυτό» σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Πηγή: newsit.gr

TOP NEWS