Χριστουγεννιάτικη συναυλία στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας στο Λονγκ Αϊλαντ

  • Δόγμα

Ο Εσπερινός (βραδινή προσευχή) θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ. πριν από τη συναυλία – όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να προσκυνήσουν με την ενορία. Μετά τη συναυλία θα ακολουθήσει δεξίωση με νηστίσιμα εδέσματα. Η συναυλία και η δεξίωση είναι αμφότερες δωρεάν.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Τριάδας, 369 Green Avenue στο East Meadow, θα φιλοξενήσει την ετήσια χριστουγεννιάτικη συναυλία της το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ.

Η χορωδία θα ερμηνεύσει χορωδιακή μουσική της Ορθόδοξης Εκκλησίας και παραδοσιακά κάλαντα από την Ανατολή και τη Δύση. Αυτή είναι η πρώτη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί από το 2019 λόγω της πανδημίας. Η ενορία άρχισε να διοργανώνει αυτή τη συναυλία στην τοπική κοινότητα της Νότιας Ακτής το 2008. Θα μεταδοθεί ζωντανά και στο Facebook- δείτε τη σελίδα της ενορίας στη διεύθυνση https://www.facebook.com/htocem.

Ο Εσπερινός (βραδινή προσευχή) θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ. πριν από τη συναυλία – όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να προσκυνήσουν με την ενορία. Μετά τη συναυλία θα ακολουθήσει δεξίωση με νηστίσιμα εδέσματα. Η συναυλία και η δεξίωση είναι αμφότερες δωρεάν.

Ο Δρ Νικόλας Ριβς (Dr. Nicholas Reeves), καλλιτεχνικός διευθυντής της Αγίας Τριάδας, σχολίασε: «Μετά από μια διακοπή δύο ετών, η ενοριακή χορωδία της Αγίας Τριάδας επιστρέφει με την ετήσια χριστουγεννιάτικη συναυλία της.

Ξεκινάμε την περίοδο της προετοιμασίας για τη Γέννηση του Χριστού τραγουδώντας γνωστά κάλαντα και ύμνους τόσο από τη δυτική όσο και από την ανατολική χριστιανική παράδοση. Με το λοκντάουν του Covid να βρίσκονται πίσω μας, παρακαλούμε να συμμετάσχετε μαζί μας συμμετέχοντας στο μουσικό μας αφιέρωμα».

Οδηγίες για την εκκλησία της Αγίας Τριάδας μπορείτε να βρείτε στην ενότητα Οδηγίες της ιστοσελίδας της ενορίας: www.htocem.org.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη ερώτηση, στείλτε e-mail στο info@htocem.org ή καλέστε τον ιερέα, πατέρα Μάρτιν Κράους (Father Martin Kraus), στο 516-483-3649. Φυλλάδια σε ηλεκτρονική μορφή για διανομή μπορούν επίσης να ζητηθούν μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@htocem.org.

Η ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Τριάδας, που ιδρύθηκε το 1924, ήταν η πρώτη ορθόδοξη χριστιανική ενορία που ιδρύθηκε στην περιοχή Nassau/Suffolk. Η εκκλησία της Αγίας Τριάδας είναι ενορία της αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής. Αρχικά ιδρυθείσα από Ρώσους και Ανατολικοευρωπαίους μετανάστες, η ενορία περιλαμβάνει σήμερα Ορθόδοξους Χριστιανούς όλων των παραδοσιακών ορθόδοξων εθνικοτήτων καθώς και πολλούς νεοφώτιστους. Ολες οι λειτουργίες διεξάγονται στα αγγλικά.

Η Εκκλησία της Αγίας Τριάδας διακηρύσσει το Ευαγγέλιο σε όλους τους ανθρώπους στο Λονγκ Αϊλαντ και έχει συμμετάσχει σε πολλά τοπικά και διεθνή φιλανθρωπικά έργα.

Ο Δρ Νικόλας Ριβς είναι διευθυντής Μουσικής στην ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Τριάδας από το 2003 και σήμερα καθηγητής Μουσικής στο Πανεπιστήμιο Adelphi. Το 2014 διηύθυνε το Arvo Part Project, μια μοναδική συνεργασία μεταξύ του φημισμένου Εσθονού συνθέτη και του Ορθόδοξου Θεολογικού Σεμιναρίου του Αγίου Βλαδιμήρου (St. Vladimir’s Orthodox Theological Seminary), η οποία περιελάμβανε και μια πολυδιαφημισμένη παράσταση στο Carnegie Hall. Ο Δρ Ριβς έχει επίσης οργανώσει συναυλίες τόσο ιδιωτικά όσο και σε συνεργασία με το Ορθόδοξο Θεολογικό Σεμινάριο του Αγίου Βλαδίμηρου, όπου ήταν καθηγητής εκκλησιαστικής μουσικής από το 2011 έως το 2015.

Εχει σπουδάσει στο Brevard Music Center και είναι κάτοχος πτυχίων σύνθεσης από το Westminster Choir College και το Manhattan School of Music, όπου έλαβε διδακτορικό δίπλωμα (DMA) στην κλασική σύνθεση ως μαθητής του διάσημου συνθέτη Ρίτσαρντ Ντάνιελπουρ (Richard Danielpour).

Πηγή: https://www.ekirikas.com/

TOP NEWS