Δ’ Χαιρετισμοί στον Ι.Ν Αγίου Φανουρίου στο Ελίζαμπεθ, Νέας Ιερσέης

  • Dogma
χαιρετισμών

Με ευλάβεια τελέστηκε η ακολουθία της Δ’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου στην πόλη Ελίζαμπεθ Νέας Ιερσέης, την Παρασκευή 1 Απριλίου.

Ο προσωρινός εφημέριος του ναού, π. Νικόλαος Παστρικός, στο μήνυμα του μέσω “Εθνικού Κήρυκα” ανέφερε, “Για μια ακόμη χρονιά τιμούμε όλοι οι χριστιανοί την Αγία και Μεγάλη Σαρακοστή, την σημαντικότερη περίοδο του εκκλησιαστικού έτους, η οποία εμπεριέχει πλούσιες ακολουθίες και κατανυκτικές λατρευτικές ευκαιρίες, που σε συνδυασμό με τη νηστεία, υποβοηθούν όλους μας σε μεγαλύτερη πνευματική συγκέντρωση και αυτογνωσία που είναι ένα μέσο κατάκτησης της αιωνίου ζωής.

Εύχομαι στους ομογενείς καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση, να βοηθήσει ο θεός να σταματήσει ο πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας και να μας αξιώσει να ζήσουμε όλοι ειρηνικά και αρμονικά.”

Ο επί 12 χρόνια πρώην πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, Θεοφάνης Αντζουρίδης, ευχήθηκε στους Ελληνες να γιορτάσουν το Πάσχα με υγεία, χαρά και μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, Παναγιώτα Τσουκαρά, ανέφερε ότι όλα τα μέλη δίνουν και την ψυχή τους για το καλό και την πρόοδο της μοναδικής εκκλησίας που είναι αφιερωμένη στον Αγ. Φανούριο σε όλη την Αμερική.

“Οσοι έχουμε μείνει αγαπάμε την εκκλησία και δίνουμε τα πάντα για να την συντηρούμε. Ακόμα και αυτοί που έφυγαν πάντα θυμούνται την πρώτη τους εκκλησία και συχνά την επισκέπτονται και την βοηθούν.” ανέφερε.

Ο ιεροψάλτης, Μανώλης Ζεάκης, τόνισε ότι οι χαιρετισμοί στην Παναγία είναι μια εκπληκτική υμνωδία που ο κάθε πιστός χαίρεται ιδιαίτερα να διαβάζει.

Και πρόσθεσε,“Τα νοήματα των χαιρετισμών είναι υψηλά και βαθιά και μας προετοιμάζουν για το άγιο Πάσχα.

Υγεία, ευτυχία και να απαλλαχθούμε το συντομότερο δυνατόν από πολέμους και πανδημίες.”

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

TOP NEWS