Δαμασκός: Ανθρωπιστική βοήθεια σε σχολείο με τη συνδρομή της Ρωσικής Εκκλησίας

  • Dogma
ανθρωπιστική

Μια κοινή ανθρωπιστική πρωτοβουλία του Γραφείου αντιπροσώπευσης της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Κέντρου Συμφιλιώσεως Αντιμαχόμενων Πλευρών πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου 2021 στη Δαμασκό. Ο εκπρόσωπος του Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών παρά τω Πατριάρχη της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας και πάσης Ανατολής, ηγούμενος Αρσένιος Σοκολόφ, και ο επικεφαλής του Κέντρου υποναύαρχος Β. Κουλίτ επισκέφθηκαν το σχολείο «Αμάλ» («Ελπίδα») της συριακής πρωτεύουσας, όπου φοιτούν παιδιά με μυοσκελετικές παθήσεις.

Ως δώρο παραδόθηκαν στο σχολείο μια παρτίδα αναπηρικών αμαξιδίων, που μεταφέρθηκαν από τη Ρωσία και γλυκά για τα παιδιά.

Πρόκειται ήδη για την τέταρτη παρτίδα παιδικών αναπηρικών αμαξιδίων, που μεταφέρονται στη Συρία με τη συνδρομή της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ο ειδικός εξοπλισμός γερμανικής προέλευσης αγοράζεται στη Μόσχα από συνεργάτες της διαδικτυακής πύλης «Εξηγητής» με δαπάνες Καναδών ορθοδόξων ευεργετών με ρωσική καταγωγή και μεταφέρεται στη Συρία από την Πανρωσική Οργάνωση Παλαιμάχων «Μάχιμη Αδελφότητα», με μεταφορικά μέσα που παρείχε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Ο διευθυντής του σχολείου «Αμάλ» Φεριάλ Χαμίντ ευχαρίστησε θερμώς τον πατέρα Αρσένιο και τον υποναύαρχο Β. Κουλίτ για τη βοήθεια. Οι τρόφιμοι του σχολείου ερμήνευσαν τραγούδι για να προϋπαντήσουν τους προσκεκλημένους.

Στη φιλανθρωπική πρωτοβουλία συμμετείχαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας της Συρίας Γιάσερ αλ Αχμάντ και εκπρόσωποι του Γραφείου Σστρατιωτικού Ακολούθου της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας.

Υπηρεσία Επικοινωνίας του ΤΕΕΣ, σύμφωνα με πληροφορίες
του Γραφείου Αντιπροσώπευσης της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Δαμασ

TOP NEWS