Δείτε την τελευταία κατοικία του μακαριστού Χρυσόστομου Β’ όπως ο ίδιος την παρουσίασε – Βίντεο Ντοκουμέντο – Φωτογραφίες

  • Dogma
κύπρου

Σε ειδικό χώρο εντός του νέου ναού του Αποστόλου Βαρνάβα, πρόκειται να ταφεί ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’, ενώ αύριο πρωί η σορός του, πρόκειται να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο, ο Αρχιεπίσκοπος θα ταφεί σε ειδικό χώρο που ετοίμασε ο ίδιος εντός του νέου Καθεδρικού Ναού του Αποστόλου Βαρνάβα.

Εκεί, σύμφωνα με τον τοποτηρητή του θρόνου, Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο, εκεί θα θάβονται όλοι οι Αρχιεπίσκοποι, όπως προνόησε ο εκλιπών Αρχιεπίσκοπος.

Επίσης, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Πάφου ο Αρχιεπίσκοπος θα παραμείνει εκεί θαμμένος μέχρι τον θάνατο του επόμενου Αρχιεπισκόπου και ακολούθως τα λείψανα του θα μεταφερθούν σε άλλο ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί εντός του Καθεδρικού Ναού του Αποστόλου Βαρνάβα.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου είχε παρουσιάσει τον τόπο της ταφής του στο πλαίσιο της εκπομπής «Εκείνη και Εκείνοι» του ΡΙΚ λέγοντας ότι η τελευταία κατοικία των Ιεραρχών είναι κάτι που «το συνηθίζουν σε όλα τα πατριαρχεία. Είναι η λεγόμενη κρύπτη. Όλοι οι Προκαθήμενοι θα θάβονται εκεί».

TOP NEWS