Διάψευση από την UOC – Δεν έχουν καθαιρεθεί οι δύο Μητροπολίτες

  • Dogma
ουκρανική

Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας (UOC-MP) διαψεύδει την είδηση που έκανε το γύρο του κόσμου περί καθαίρεσης των Μητροπολιτών Βίνιτσα Συμεών και Περεγιασλάβ Αλέξανδρου, οι οποίοι έδωσαν το παρών στην Ενωτική Σύνοδο του της 15ης Δεκεμβρίου. 

«Δεν έχουν καθαιρεθεί. Τους έχει μόνο απαγορευτεί η τέλεση των ιεροπραξιών, δήλωσε στο πρακτορείο Interfax ο αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Νικολάι Ντανίλεβιτς.

Στο Interfax μίλησε και ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ουκρανίας, Βασίλι Ανισίμοφ, υπογραμμίζοντας ότι «η Σύνοδος δεν έχει δικαίωμα να καθαιρέσει ή να εκδιώξει ιερείς. Αυτό είναι αρμοδιότητα δικαίωμα του Συμβουλίου των Επισκόπων. Η Σύνοδος μπορεί μόνο να απαλλάξει τους ιερείς από τις θέσεις τους και να επιβάλει αργίες».

«Συνήθως, σε ένα άτομο δίνεται χρόνος να σκεφτεί, να μετανοήσει και να επιστρέψει», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Επικεφαλής του Τμήματος Πληροφοριών της Εκκλησίας της Ουκρανίας (του Πατριαρχείου Μόσχας) είχε  δηλώσει αναφορικά με τους δύο Μητροπολίτες ότι οι ίδιοι τους εαυτούς τους εκτός Εκκλησίας με τη συμμετοχή τους στην Ενωτική Σύνοδο.

«Με θλίψη δηλώνω ότι οι δύο Ιεράρχες μας έχουν περάσει σε σχίσμα! Θα ενημερώσουμε τις Τοπικές Εκκλησίες ότι πλέον δεν θα εμφανίζονται στα Δίπτυχα των κανονικών Επισκόπων της Εκκλησίας μας»  είχε δηλώσει ο Αρχιεπίσκοπος Κλήμης.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ