Διεθνής έκθεση βιβλίου από τη Μητρόπολη Αμμοχώστου

  • Dogma

Διεθνή έκθεση βιβλίου με θέμα «Ορθοδοξία και Ενωμένη Ευρώπη» διοργανώνει από τις 26 Οκτωβρίου έως και τις 4 Νοεμβρίου η Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου με πρωτοβουλία του μητροπολίτη κ. Βασιλείου.

 

Η πρώτη διεθνής έκθεση πραγματοποιήθηκε το 2010 και θεωρήθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη. Έτσι η Μητρόπολη αποφάσισε να την κάνει θεσμό και να την διοργανώνει κάθε δυο χρόνια. Εφέτος είναι η δεύτερη διοργάνωση και είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις της Κυπριακής Προεδρίας  στο Συμβούλιο της Ευρώπης που λήγει στο τέλος Δεκεμβρίου

 

Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος θα τελέσει και τα εγκαίνια της, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου.

 

Η «2η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Κύπρου»  θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, προσωρινή έδρα της Μητροπόλεως, λόγω της παράνομης κατοχής από την Τουρκία της πόλης της Αμμοχώστου. 

 

Στην Έκθεση θα λάβουν μέρος αρκετοί εκδοτικοί οίκοι από την Κύπρο και το εξωτερικό και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον επιστημόνων, εκπαιδευτικών, συγγραφέων, φοιτητών, μαθητών και φίλων του βιβλίου. 

 

Στα πλαίσιο της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν πλήθος εκδηλώσεων, όπως ομιλίες, προβολές, διαλέξεις, ημερίδες, παρουσιάσεις βιβλίων, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και άλλες. 

 

 

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ