Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η αγάπη δεν είναι λόγια. Είναι έργα»

  • Dogma

Την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αετόλοφου Αγιάς τέλεσε την Κυριακή 11/11 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία όλων των κατοίκων του χωριού.

 

Στο κήρυγμά του, ανέλυσε, με απλά λόγια, την Ευαγγελική Παραβολή του Καλού Σαμαρείτη, επισημαίνοντας ότι σ’ αυτήν καταγράφεται η ουσία της Διδασκαλίας του Χριστού για την αγάπη προς τους ανθρώπους. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «Ο Χριστός, με αυτή την παραβολή, μάς αποκαλύπτει την Διδασκαλία Του για την αγάπη των ανθρώπων.

 

Διδάσκει στον καθένα μας τί σημαίνει αγάπη και πόσο πρέπει να δείξουμε την ζωντανή μας αγάπη στον άλλο∙ σε αυτόν που πάσχει, σε αυτόν που είναι ταλαιπωρημένος, σε αυτόν που πονάει, που είναι ξένος, που είναι μόνος, που έχει ανάγκη. Εδώ καλούμεθα να μετρηθούμε. Και προσέξτε, δίνει όρους και δείχνει δρόμους ο Χριστός. Πρώτα – πρώτα πρέπει να σταματήσουμε. Ο Σαμαρείτης σταμάτησε. Στάθηκε. Δεν προσπέρασε. Για δείτε τί γίνεται στη σημερινή εποχή;

 

Είναι μια εποχή ταχύτητος. Δυστυχώς, όλα αυτά τα χρόνια στην πατρίδα μας, μετρήσαμε τους ανθρώπους και τη ζωή μας κυρίως με την ταχύτητα. Ποιος έχει το πιο γρήγορο αυτοκίνητο, τον πιο γρήγορο υπολογιστή, το ποιο γρήγορο κινητό. Ποιος βγάζει πιο γρήγορα λεφτά. Δυστυχώς, όμως, αυτή η ταχύτητα κάθε άλλο παρά αξία έχει. Πρέπει να σταθούμε. Για να δώσεις και να προσφέρεις αγάπη πρέπει να σταθείς. Να σταματήσεις. Που σημαίνει να παύσεις να ασχολείσαι με τον εαυτό σου και τις δουλειές σου και να ρίξεις μια ματιά στον άλλο… Είμαστε ως άνθρωποι πλασμένοι για να αφιερώνουμε χρόνο και χώρο για τον συνάνθρωπο… Η αγάπη δεν είναι λόγια. Η αγάπη είναι έργα. Θα δώσεις, θα προσφέρεις, θα στερηθείς, για να δώσεις πραγματική αγάπη. Τα λόγια είναι πολύ εύκολα. Οι πράξεις μετράνε. Και η πράξη σημαίνει σταματάω και προσφέρω…»

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ