Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο διχασμός θα μάς οδηγήσει σε τραγωδία»

  • Dogma

Τα εγκαίνια του νεόδμητου Ιερού Ναού Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου & Ειρήνης Νέας Αγχιάλου τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος το Σάββατο 27 Οκτωβρίου.

 

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην Εκκλησία ως το κέντρο της ζωής των Ελλήνων διαχρονικά και τόνισε την ανάγκη της ενότητας του λαού γύρω Της, μάλιστα σε καιρούς τόσο δύσκολους όσο η εποχή μας. Τόνισε ότι «η Εκκλησία είναι η ενοποιός δύναμη, αυτή που ενώνει το λαό και ποτέ δεν τον διχάζει, είναι αυτή από την οποία ο λαός αντλεί κουράγιο και δύναμη να ανταπεξέλθει σε όλες τις δυσκολίες. Γιατί είναι η Εκκλησία αυτή που πλέον έχει παραμείνει μοναδική μάνα μας για τούτο το λαό, σε τούτο τον τόπο… υπήρξαμε πάντοτε ένας λαός που υπερασπιστήκαμε την ελευθερία των ανθρώπων, που σεβαστήκαμε το πρόσωπο του κάθε ανθρώπου και πάνω σε αυτό το δρόμο πρέπει να πορευτούμε όλοι ενωμένοι, ο καθένας με τη δική του συμβολή»

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον κίνδυνο του διχασμού αυτή την εποχή, θύμισε περιπέτειες που έζησε ο λαός μας, στην πρόσφατη ιστορία του, εξαιτίας των διχασμών και μίλησε για την τραγωδία που θα μπορούσε να συμβεί, σε μία χρονική στιγμή που το διεθνές περιβάλλον, στη Συρία και στη Μέση Ανατολή, βιώνει πολεμική αναταραχή: «Αυτό που συμβαίνει στη Συρία δεν είναι τυχαίο γεγονός, καθώς επίσης και η εμπλοκή της Τουρκίας και του Ισραήλ.

 

Κοιτάξτε τί μπορεί να συμβεί αν βρεθούμε διχασμένοι έχοντας πτωχεύσει εντελώς. Θα διακυβεύσουμε και πάλι τα εθνικά μας σύνορα, θα βρεθούμε χωρίς συμμάχους όσο και αν αυτοί κοιτούν τα συμφέροντά τους και σίγουρα θα κινδυνεύσουμε, άλλη μια φορά, ο διχασμός να μάς οδηγήσει σε τραγωδία. Γι’ αυτό ως Επίσκοπος θα δίνω συνεχώς τη μαρτυρία της ενότητας. Μια ενότητα που την έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε. Ζούμε σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα που θα πρέπει να το σεβαστούμε απόλυτα. Και μέσα σε αυτό θα πρέπει ο καθένας, από το δικό του μετερίζι, να παλέψει, με τις ιδέες του τις σκέψεις του, αλλά χωρίς να διακυβεύσουμε την ενότητα του λαού μας και του τόπου μας…» 

 

Εκ του Γραφείου Τύπου

 

{gallery}43{/gallery}

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ