Δημητριάδος: Προσευχηθείτε να πάρουν οι πολιτικοί σωστές αποφάσεις

  • Dogma

Έκκληση και ευχή παράλληλα έκανε προς τους πολιτικούς για το μέλλον της χώρας ο Μητροπολίτης Δημητριάδος. Από τον Ι.Ναό Αγίου Δημητρίου στον Αλμυρό, ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στις κρίσιμες ημέρες και τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν.

 

« Ας ενώσουμε τις προσευχές μας τούτες τις δύσκολες ώρες για να πάρουν οι ηγέτες μας τις σωστές αποφάσεις. Είναι η κρίσιμη στιγμή, είναι η ώρα που πολλά κρίνονται και πιστεύω ακλόνητα ότι ο Θεός θα φωτίσει… αλλοίμονο αν η Ελλάδα βρεθεί αδύναμη, πτωχή, εγκαταλελειμμένη από συμμάχους και φίλους, τότε, όπως κάθε φορά όταν διχαζόμαστε, θα χάσουμε και το τελευταίο μας δίκιο» είπε ο Μητροπολίτης . 

 

Συμπλήρωσε δε πως «Ενωμένοι, έστω κι αν έχουμε διαφορετικές απόψεις, μπορούμε να διορθώσουμε λάθη και να είμαστε μέσα στις εξελίξεις ώστε να διασώσουμε ό,τι μπορούμε και γιατί όχι, να ξαναδούμε μια Ελλάδα υπερήφανη, γιατί και την Ορθοδοξία έχουμε και τον πολιτισμό διαθέτουμε και σε τόπο όμορφο ζούμε, αρκεί να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων…»

 

 

Νωρίτερα απευθυνόμενος στους πιστούς που είχαν βρεθεί στο Ναό για την εορτή του Αγίου Δημητρίου είπε:

 

«Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου το ιερό Λείψανο του Αγίου μας να είναι αυτό που θα μάς ενδυναμώνει και θα μάς ενώνει στην ορθόδοξη κοινή μας πίστη και θα μάς δίνει τη δύναμη να είμαστε αλληλέγγυοι, ώστε κανείς να μην απελπιστεί, κανείς να μη γονατίσει, κανείς να μη παραιτηθεί στη μεγάλη προσπάθεια που όλοι μαζί καταβάλουμε για να σώσουμε και πάλι την Ελλάδα μας».

 

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού ο Ιερομόχανος Αντύπας Αγιορείτης, δώρησε τεμάχιο του Ι. Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ