Δημήτριος Πλουμής: Ποιος είναι ο νέος ελληνορθόδοξος μητροπολίτης Γαλλίας

  • Dogma
γαλλίας

Ο Δημήτριος Πλουμής ή απλώς Δημήτριος θα είναι ο νέος ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Γαλλίας. Ο 42χρονος ιεράρχης ενθρονίζεται στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου στο Παρίσι, το Σάββατο (18.09.2021).

Όπως αναφέρει η Σύνοδος Ορθοδόξων Επισκόπων Γαλλίας (AEOF), ο Δημήτριος Πλουμής εξελέγη τον Ιούλιο από την Αγία Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Αντικαθιστά τον Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ (Αδαμάκη), που κατείχε τη θέση αυτή από το 2003.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη ο νέος μητροπολίτης, ηλικίας 42 ετών, ιερουργούσε επί έξι χρόνια στην ιστορική ορθόδοξη εκκλησία της Μασσαλίας. Συμμετείχε επίσης «σε πολυάριθμες οικουμενικές και διαθρησκευτικές πρωτοβουλίες», αναφέρει η AEOF. Έχει σπουδάσει στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Χειροτονήθηκε το 2007 ενώ ομιλεί την ελληνική, τη γαλλική και την αγγλική.

Είναι επίσης πρόεδρος της AEOF και με τον τίτλο αυτό ο κύριος συνομιλητής της δημόσιας εξουσίας στη Γαλλία για την ορθόδοξη λατρεία.

Ο επίσκοπος Εμμανουήλ εξελέγη τον Ιανουάριο στην Κωνσταντινούπολη μητροπολίτης Χαλκηδόνας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

TOP NEWS