Δοξολογία για την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Λονδίνο – Όλο το Πρόγραμμα (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα, ο κ. Βαρθολομαίος, σήμερα, Παρασκευή το απόγευμα, θα χοροστατήσει σε Μεγάλο Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στο Μπάτερσι του νότιου Λονδίνου.

Του Δημητρίου Λυκούδη, θεολόγου

Σήμερα, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022,  στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στο Κάμντεν, εψάλλη Δοξολογία για την υποδοχή και παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στο Λονδίνο, ο οποίος, προσκεκλημένος του Αρχιεπισκόπου Μ. Βρετανίας κ. Νικήτα, επισκέπτεται το Λονδίνο για να εορτάσει τη συμπλήρωση 100 ετών από της ιδρύσεως της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα, ο κ. Βαρθολομαίος, σήμερα, Παρασκευή το απόγευμα, θα χοροστατήσει σε Μεγάλο Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στο Μπάτερσι του νότιου Λονδίνου.

Αύριο, Σάββατο 22 Οκτωβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα προεξάρχη στο Συλλείτουργο στην  Ιερή Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Έσεξ, στη Μονή που ανήγειρε και οργάνωσε ο Όσιος Σωφρόνιος Σαχάρωφ. Υπενθυμίζεται ότι ο Όσιος Σωφρόνιος Σαχάρωφ κατατάχθηκε στο Ορθόδοξο Αγιολόγιο επί πατριαρχείας του κ. Βαρθολομαίου.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο κ. Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο βόρειο Λονδίνο, ενώ στη συνέχεια θα παρακαθήσει σε δείπνο με νέους ηλικίας 21-40 ετών.

Την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου, ο κ. Βαρθολομαίος θα προεξάρχη στο Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό της Θεού Σοφίας στο Μπεϊσγουότερ και, την ίδια ημέρα, το απόγευμα, η Αρχιεπισκοπή Θυατείρων θα παραθέσει δείπνο στον Οικ. Πατριάρχη για την επέτειο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη σύστασή της.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Λονδίνου, για την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.

Φωτό: Ν. Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

TOP NEWS