ΕΔΕΣΣΑ: Παρουσία του Αρχιεπισκόπου οι εκδηλώσεις για τα ελευθέρια

  • Dogma

Η μια μετά την άλλη, οι πόλεις της Μακεδονίας γιορτάζουν τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση τους από τον οθωμανικό ζυγό και τιμούν τους πεσόντες αγωνιστές. Σήμερα στην Έδεσσα όπου βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος τελέσθηκε  στον Μητροπολιτικό Ναό της  πόλης πολυαρχιερατικό συλλείτουργο και στη συνέχεια Δοξολογία.

 

 

«Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των αγώνων για την ελευθερία ήταν η αγωνιστικότητα, η ενότητα και η προσπάθεια. Άραγε αν συγκρίνουμε σήμερα τη ζωή μας, τις σκέψεις μας, τις αποφάσεις μας, με τη ζωή αυτών των ανθρώπων που αγωνίσθηκαν και προσφέρθηκαν, διακρίνουμε κάποια συγγένεια;» είπε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος κατά τη ομιλία του.

 

«Μπορούμε να ελπίζουμε πως από αυτούς θα πάρουμε δύναμη και θα ξαναρχίσουμε βλέποντας την κρίση ως αφετηρία για μια καινούργια ζωή;»  αναρωτήθηκε και ολοκλήρωσε λέγοντας  πως «αν μιμηθούμε τις ζωές των προγόνων μας, αυτά τα λόγια και τα μνημόσυνα θα έχουν κάποια αξία και απόδοση που θα οφείλεται στην ιστορία του τόπου, αν όμως μείνουμε μόνο στην επιφάνεια τότε οι δυσκολίες θα γίνονται περισσότερες».

{gallery}19{/gallery}

Στο συλλείτουργο συμμετείχαν ύστερα από πρόσκληση του  Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ, οι Μητροπολίτες Ναζαρέτ κ. Κυριακός, Βεροίας κ. Παντελεήμων, Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Ελασσώνος κ. Βασίλειος, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, Ζιχνών κ. Ιερόθεος, Κοζάνης κ. Παύλος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος  και Ιλίου κ. Αθηναγόρας. 

 

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου.

 

Φωτογραφίες από το Γραφείο Τύπου της Ι.Μ. Βεροίας

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ