Έφθασε στη Ρουάντα ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος

  • Δόγμα

Το βράδυ παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε η Εξοχοτάτη κ. Πρέσβης της Αιγύπτου συνοδεία των Αρχιερέων του Θρόνου στην Πρεσβευτική κατοικοία.

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, η Ρουάντα υποδέχτηκε για πρώτη φορά τον Πνευματικό της Πατέρα τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.Θεόδωρο τον Β’.

Ο Μακαριώτατος αφίχθη στο διεθνές Αεροδρόμιο του Κιγκάλι, πρωτεύουσα της Ρουάντα νωρίς το μεσημέρι. Στο αεροδρόμιο τον Μακαριώτατο υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Μπουρούντι και Ρουάντας, κ. Ιννοκέντιος, η Εξοχοτάτη Πρέσβης της Αιγύπτου κ.Rania El Banna, η Ερίτιμος Πρόξενος της Αιγύπτου κ.Madona Magdy Mikhail καθώς και διπλωμάτες του Υπουργείου Εξωτερικών εκπροσωπώντας τον Προέδρο της Δημοκρατίας της Ρουάντας κ.Paul Kagame.

Επίσης στην υποδοχή παρευρέθηκαν οι Μητροπολίτες, Καμπάλας, κ. Ιερώνυμος και Κανάγκας, κ. Χαρίτων και οι Θεοφ. Επαρχιούχοι Επίσκοποι Νιέρι, κ.Νεόφυτος, Τζίντας, κ. Σιλβεστρος και Γκούλου, κ. Νεκτάριος, ο κλήρος και ο πιστός λαός του Θεού που επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο.

Ο Μακαριώτατος συγκινημένος, αναφέρθηκε στο σημαντικό γεγονός της πρώτης επισήμου επισκέψεως Αλεξανδρινού προκαθήμενου, στην Ρουάντα και για την χαρά να βρεθεί ανάμεσα στα πνευματικά του αναστήματα που είναι οι Αφρικανοί Αρχιερείς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Το βράδυ παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε η Εξοχοτάτη κ. Πρέσβης της Αιγύπτου συνοδεία των Αρχιερέων του Θρόνου στην Πρεσβευτική κατοικοία.

TOP NEWS