Εγκαινιάστηκε ο μεγαλύτερος Ορθόδοξος Ναός του κόσμου- Έχει ύψος 120μ και χωρά 6000 πιστούς!

  • Dogma
ναός

Με ύψος 120 μέτρα, καθίσματα για περίπου 6.000 πιστούς, δύο ξενοδοχεία, κουζίνα με χωρητικότητα 1.000 ατόμων και χώρο στάθμευσης για περίπου 500 αυτοκίνητα,  ο Καθεδρικός Ναός της Σωτηρίας του Ρουμανικού Λαού είναι ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός στον κόσμο.

Παρουσία του  Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, πραγματοποιήθηκαν στο Βουκουρέστι την Κυριακή (25/11) τα εγκαίνια του νέου Καθεδρικού Ναού της Σωτηρίας του Λαού, ο οποίος όταν ολοκληρωθεί θα είναι ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός στον κόσμο.

Η κατασκευή του ναού,  ο οποίος είναι αφιερωμένος στην Ανάληψη του Χριστού και τον Απόστολο Ανδρέα,  – ξεκίνησε το 2010 και το αρχικό σχέδιο προέβλεπε  θυρανοίξια την 1 Δεκεμβρίου 2018. Όσο για το κόστος κατασκευής του; Υπολογίζεται ότι αγγίζει τα 110 εκατομμύρια ευρώ.

Στα εγκαίνια, εντός του Ιερού Ναού βρέθηκαν για πρώτη φορά 2000 πιστοί, ενώ αρκετές χιλιάδες παρακολουθούσαν από γιγαντοοθόνες στο προαύλιο. Μάλιστα, στη  λειτουργία του Αγίου Ανδρέα, στις 30 Νοεμβρίου, θα χοροστατήσει ο Πατριάρχης Θεόφιλος των Ιεροσολύμων, ενώ η ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει φέρει και το ιερό λείψανο της χειρός του Αγίου Ανδρέα από την Ελλάδα για την περίσταση.

Ο νέος καθεδρικός ναός στο Βουκουρέστι είναι πέντε ώς δέκα μέτρα υψηλότερος από τον καθεδρικό ναό του Ιησού Σωτήρα στη Μόσχα, που μέχρι σήμερα – με ύψος 103 μέτρα – ήταν ο υψηλότερος καθεδρικός ναός στον κόσμο, ενώ διαθέτει και τη μεγαλύτερη καμπάνα στον κόσμο, η οποία ξεπερνά τον καμπάνα του Αγίου Πέτρου στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας.

Όταν ο ναός ολοκληρωθεί θα διαθέτει ένα μουσείο για τον Χριστιανισμό, βιβλιοθήκες, την κατοικία του Πατριάρχη, γραφεία για Μέσα Ενημέρωσης και τέσσερις χώρους, οι οποίοι θα φέρουν τα ονόματα των Αποστόλων Ανδρέα, Πέτρου, Παύλου και Λουκά, και θα είναι αφιερωμένοι σε τέσσερις διαφορετικές δράσεις, από την ιατρική μέχρι τον πολιτισμό.

 

TOP NEWS