Εισπήδηση στην Αφρική: Συνάντηση Πατριάρχη Αντιοχείας με εκπροσώπους του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

  • ΔΟΓΜΑ

Τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη συνάντησε σήμερα Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022, αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. 

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και τον ίδιο τον Προκαθήμενο του Αλεξανδρινού θρόνου κ.κ. Θεόδωρο, εκπροσώπησαν ο Μητροπολίτης Καμερούν κ. Γρηγόριος και ο Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην πατριαρχική κατοικία στο Μπάλαμαντ οι Ιεράρχες της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης ενημερώθηκε για τις εξελίξεις σχετικά με την δημιουργία Εξαρχίας στην Αφρική από το Πατριαρχείο Μόσχας.

Επίκεντρο της συζήτησης κατέστη η πρόταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη Σύναξη Προκαθημένων των τεσσάρων Πρεσβυγενών Πατριαρχείων, όπου επρόκειτο να λάβει χώρα λίγο πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης απευθύνθηκε στην αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας επαναλαμβάνοντας όσα ανέφερε στον απεσταλμένο του Οικουμενικού Πατριάρχη, Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, όπου συναντήθηκε το περασμένο Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022.

Συγκεκριμένα ο Πατριάρχης Ιωάννης ανέφερε ότι η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας θα συνεδριάσει σύντομα προκειμένου να συζητήσει τις εξελίξεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας και θα λάβει κατάλληλη θέση επ’ αυτών.

Στην συγκεκριμένη συνάντηση παρέστη, από την πλευρά του Πατριαρχείου Αντιοχείας, ο Μητροπολίτης Τύρου και Σιδώνος κ. Ηλίας.

 

TOP NEWS