Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στην κοινότητα Ζωοδόχου Πηγής, Μπρονξ

  • Dogma
μικρασιατική

«Μνήμες, Ηχοι και Ζωή» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και διοργάνωσε η κοινότητα Ζωοδόχου Πηγής, Μπρονξ.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ενώ ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα. Παρέστη επίσης και ο πρόξενος της Ελλάδας στη ΝΥ Δημήτριος Παπαγεωργίου. Η δημοσιογράφος-Κοινωνιολόγος, Διδάκτωρ Δέσποινα Αφεντούλη, η οποία επιμελήθηκε την παρουσίαση της εκδήλωσης, μίλησε με θέμα «Εκατό χρόνια μνήμης από τη Μικρασιατική Καταστροφή».

Η εκδήλωση έγινε για να ανακαλέσουμε στη μνήμη τα γεγονότα και να δυναμώσουμε την ελπίδα. Το δάκρυ θα γίνει ποίημα, να απαγγείλει αντί για πόνο, ευχές και προσευχές. Η θυσία θα γίνει τραγούδι, και η προσφυγιά θα γίνει χορός κυκλωτικός, μια μεγάλη αγκαλιά, για να χωρέσει όλους μας σε αυτή την εκδήλωση φόρο τιμής. Γι’ αυτό και ονομάστηκε το πρόγραμμα αυτό «Μνήμες Ηχοι και Ζωή».

Διαβάστηκαν λογοτεχνικά κείμενα από τους μαθητές του σχολείου της κοινότητας «Ελληνο-Αμερικανικού Ινστιτούτου» και ακολούθησε μουσικοχορευτική παράσταση. Στην εκδήλωση χρησιμοποιήθηκε η αγγλική και ελληνική γλώσσα, κυρίως η Ελληνική.

TOP NEWS