Έκκληση Μητροπολίτη Ονουφρίου στον Ρώσο Πρόεδρο

  • Δόγμα

Ο Κιέβου Ονούφριος προς τον Πούτιν για να βρεθεί ένα ασφαλές καταφύγιο γύρω από τη Μαριούπολη.

Ο Μητροπολίτης Κιέβου κ. Ονούφριος, μπροστά στην πολεμική κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία και ειδικά στη Μαριούπολη, απηύθυνε έκκληση στον Ρώσο Πρόεδρο κ. Πούτιν, προκειμένου να αποσυρθούν σε έναν ασφαλή τόπο, στρατιωτικοί και απλοί πολίτες, από την εμπόλεμη ζώνη της Μαριούπολης.

Σύμφωνα με το news.church.ua ο κ. Ονούφριος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Είναι ποιμαντικό μου καθήκον να σας ζητήσω να δώσετε σε όλους που θέλουν να φύγουν από την πόλη της Μαριούπολης – και πολίτες και στρατιωτικούς – μια ευκαιρία. Ανά πάσα στιγμή σε διαφορετικούς πολέμους, τα αντιμαχόμενα μέρη βρήκαν μια πιθανή εκδήλωση ανθρωπισμού. Γνωρίζουμε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία έχει επανειλημμένα ενεργήσει ως διαμεσολαβητής στη Συρία για την εκκένωση περικυκλωμένων μαχητών».

Και συμπλήρωσε: «Από αυτή την άποψη, ελπίζουμε ότι, με χριστιανικό τρόπο, θα συμφωνήσετε με τη διαδικασία εκκένωσης της ουκρανικής φρουράς στη Μαριούπολη και θα δώσετε την ευκαιρία σε περικυκλωμένους πολίτες, αστυνομικούς, συνοριοφύλακες και στρατιωτικούς να εισέλθουν στο έδαφος που ελέγχεται από την Ουκρανία ή στο έδαφος τρίτων χωρών».

Τέλος, κάνοντας επίκληση στο όνομα του Χριστού, είπε: «Πολλές χώρες θα θεωρήσουν τιμή να μεσολαβήσουν σε αυτήν την επιχείρηση. Σας ζητώ να επιλέξετε κάποιο από αυτά στο όνομα του Αναστάντος Χριστού».

TOP NEWS