Εκπρόσωποι της Ρωσικής Εκκλησίας στα ονομαστήρια του Πατριάρχη Ιεροσολύμων

  • Dogma
ιεροσολύμων

Στις 27 Μαρτίου 2021 η Ορθόδοξη Εκκλησία των Ιεροσολύμων τίμησε την ημέρα των ονομαστηρίων του Προκαθημένου αυτής Μακαριωτάτου Πατριάρχη της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης Θεοφίλου Γ´. Ανάμεσα σε όσους συμμετείχαν στους εορτασμούς ήταν ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Γέλισοφ, η καθηγουμένη της Ιεράς γυναικείας Μονής Ορεινής στο Αϊν Καρέμ Αικατερίνη Τσερνισόβα, στελέχη της Αποστολής και αδελφές της Μονής.

Επίσημη συγχαρητήριο μήνυμα εκ μέρους της ιεραρχίας και του ποιμνίου της Σιωνίτιδος Εκκλησίας ανέγνωσε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος.

Εκπρόσωποι της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής με τη σειρά τους ανέγνωσαν το συγχαρητήριο μήνυμα του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου και μετέφεραν στον Μακαριώτατο τη συγχαρητήρια επιστολή του προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα.

Στη συνέχεια στελέχη της Ρωσικής Αποστολής ευχήθηκαν προσωπικά στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων για τα ονομαστήρια, που άγει, και ζήτησαν την πρωθιεραρχική του ευλογία για το περαιτέρω έργο στον εκκλησιαστικό-διπλωματικό στίβο, ενώ οι αδελφές της Μονής Ορεινής έψαλαν του Μακαριωτάτου το «Πολυχρόνιον».

TOP NEWS