Έκθεση Φωτογραφίας “Παναγίες της Κύπρου” στο Νιχώρι του Βοσπόρου

  • Dogma
παναγίες

«Παναγίες της Κύπρου», μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίες με διηγήσεις προσφυγιάς της Κύπρου μέσα από τις εκκλησίες και τις εικόνες της Θεοτόκου στη Μεγαλόνησο.

Η Εφοροεπιτροπή του Ι. Ναού Παναγίας Κουμαριώτισσας και η Συντονιστική Επιτροπή “ΘΕΟΤΟΚΕΙΑ® 2022” διοργανώνουν για 5η συνεχή χρονιά το θερινό πολιτιστικό φεστιβάλ της Κοινότητας Νεοχωρίου, από 4 Αυγούστου – 3 Σεπτεμβρίου.

Οι διοργανωτές, με αφορμή τον 100ό χρόνο από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης και την υποχρεωτική Ανταλλαγή των πληθυσμών, εστιάζουν στην προσφυγιά, στον ξεριζωμό και στον αγώνα για επιβίωση, που συν τοις άλλοις αποτελούν στοιχεία διαγενεακών τραυμάτων.

Το αποτύπωμα αυτών των τραυμάτων για ορισμένους είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο, ενώ για κάποιους γίνεται το εναρκτήριο λάκτισμα για την αναζήτηση του Άλλου και τη συμφιλίωση. Σε αυτό το δραματικό ιστορικό ορόσημο αφιερώνονται τα φετινά Θεοτόκεια.

Η πρώτη εκδήλωση των φετινών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Αυγούστου και ώρα 19:00.Πρόκειται για την Έκθεση Φωτογραφίας «Παναγίες της Κύπρου». Διηγήσεις προσφυγιάς της Κύπρου μέσα από τις εκκλησίες και τις εικόνες της Θεοτόκου στη Μεγαλόνησο.

TOP NEWS