Ενορίτες του ἐν Βηρυτῳ Μετοχίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας στη Θεία Λειτουργία στη Ζάχλε

  • Dogma

Ενορίτες του ἐν Βηρυτῳ Μετοχίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, συμμετείχασν στη Θεία Λειτουργία στη Ζάχλε

Την Β΄ Κυριακή μετά την Πεντηκοστή, στις 21 Ιουλίου 2020, όταν η Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη πάντων των ἐν Ρωσικῃ γη διαλαμψάντων αγίων, η κοινότητα του Μετοχίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας στην Βηρυτό με επικεφαλής τον Προϊστάμενό της Αρχιμανδρίτη Φίλιππο Βασίλτσεφ, κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτη Ζάχλε και Μπάαλμπεκ Αντωνίου, πραγματοποίησε  προσκύνημα στη Ζάχλε. Εκείνη την ημέρα ο Μητροπολίτης Αντώνιος διήγε τα 50α του γενέθλια.

Της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Ζάχλε προέστη ο Σεβασμιώτατος κ. Αντώνιος συλλειτουργησάντων του Αρχιμανδρίτη Φιλίππου και ιερού κλήρου της Μητροπόλεως.

Σημειωτέον ότι κατά τη Λειτουργία, που τελέσθηκε στα Αραβικά και στα Εκκλησιαστικά Σλαβονικά, τους ύμνους απέδωσαν από κοινού οι χορωδίες της Μητροπόλεως και του Μετοχίου της Ρωσικής Εκκλησίας στην Βηρυτό.

Μετά το Κοινωνικό ο Μητροπολίτης Αντώνιος προσφώνησε τους ενορίτες και μέλη της κοινότητας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.

Ακολούθησε η αντιφώνηση του Προϊσταμένου του Μετοχίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας στην Βηρυτό Αρχιμανδρίτη Φιλίππου, ο οποίος ανέγνωσε το συγχαρητήριο μήνυμα του Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα προς τον Μητροπολίτη Ζάχλε και Μπααλμπέκ Αντώνιο με αφορμή τα 50α γενέθλιά του.

Επίσης ο πατήρ Φίλιππος επέδωσε στον εορτάζοντας συγχαρητήριο μήνυμα του Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Λίβανο κ. Α. Ζασύπκιν και ανθοδέσμη με λευκά τριαντάφυλλα.

Μετά τη λήξη της Θείας Συνάξεως η αδελφική επικοινωνία συνεχίσθηκε στην αίθουσα υποδοχών της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάχλε.

Αυθημερόν οι προσκυνητές επανήλθαν στην Βηρυτό.

 

TOP NEWS