Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου στη Μητρόπολη Ζάμπιας και Μαλάουι

  • Dogma
ζάμπιας

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, το πρωί της Κυριακής 30 Οκτωβρίου 2016, στον Ιερό Ναό Αγ. Αλεξάνδρου Λουσάκα της Ζάμπιας, τελέστηκε Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του εκπροσώπου της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ και απεσταλμένου Εξάρχου στην Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας και Μαλάουι  Σεβασμ. Μητροπολίτου Καμερούν κ.Γρηγορίου και του οικείου ποιμενάρχου Σεβασμ.  κ.Ιωάννου.

Στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου στη Μητρόπολη Ζάμπιας και Μαλάουι, παρευρέθησαν οι Γενικοί Πρόξενοι της Ελλάδος κ.Μιχαήλ Κρούπνικ και της Κύπρου κ. Χρήστος Σπάϊρον, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Λουσάκα κ.Ανδρέας Δάμαλης καθώς και πλήθος ευσεβών Ελλήνων αλλά και λοιπών Ορθοδόξων, που διαμένουν στην πόλη της Λουσάκα και στις γύρω περιοχές.

Επακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων της Ελληνικής Κοινότητας Λουσάκα, στην μνήμη όλων εκείνων οι οποίοι θυσιάστηκαν για την Ελευθερία, από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος κ.Μιχαήλ Κρούπνικ, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Λουσάκα κ.Ανδρέα Δάμαλη, καθώς και από μαθητές του νεοσυσταθέντος Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας της Λουσάκα.

Στη συνέχεια, τα παιδιά της Παροικίας με την καθοδήγηση του πατέρα Ιωάννη Φλώρου, που υπηρετεί ως δάσκαλος στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας της Λουσάκα και ως Ιερέας στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου, πραγματοποίησαν την σχολική τους εορτή και απήγγειλαν εορταστικά ποιήματα, στο τέλος των οποίων καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ