Εορτή Συνδέσμου Κληρικών Αρχιεπισκοπής Καναδά

  • Dogma

Ο Σύνδεσμος Κληρικών της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Καναδά εόρτασε τον προστάτη του Συνδέσμου Άγιο Φώτιο, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και Ισαπόστολο, στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου, στο Χάμιλτον του Οντάριο.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με την πρώτη ιερατική σύναξη για το νέο έτος, υπό την προεδρεία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Καναδά κ. Σωτηρίου. Συμμετείχαν 25 κληρικοί από την ευρύτερη περιοχή Τορόντο.

Η σύναξη ξεκίνησε με αγιογραφικό ανάγνωσμα και εισαγωγή από τον Διευθυντή της Πατριαρχικής Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας του Τορόντο π. Αλεξάνδρου Σαλμά με τίτλο «Αραγε γε γινώσκεις ά αναγινώσκεις (Πραξ. 8:30); Κατανοούν οι ιερείς την αποστολή τους και γιατί έγιναν κληρικοί;» Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα εξής θέματα: 1) Αναδιοργάνωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Τορόντο, 2) Εορταστικές εκδηλώσεις για την 200η επέτειο από την Ελληνική Απελευθέρωση, 3) Ο κλήρος και τα ψηφιακά μέσα δικτύωσης, 4) Λειτουργικά σχόλια επί της Θείας Μεταλήψεως, 5) Κληρικολαϊκή Συνέλευση για το έτος 2021, 6) Τελετή Αποφοίτησης των πτυχιούχων της Πατριαρχικής Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο, 7) Επίσκεψη-προσκύνημα στην Κωνσταντινούπολη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, των Αρρχόντων του Καναδά και των αποφοίτων της Θεολογικής Ακαδημίας.

Αμέσως μετά την Σύναξη κληρικών ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στη μνήμη του Αγίου Φωτίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Καναδά κ. Σωτηρίου, με τη συμμετοχή όλων των ιερέων και πλήθους χριστιανών.

Κατά τον Μέγα Εσπερινό ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος χειροθέτησε σε πρωτοπρεσβύτερο τον π. Ηλία Δρόσσο και του απένειμε Σταυρό, καθώς το πολυπληθές εκκλησίασμα έψαλλε το «Άξιος». Αμέσως μετά απηύθυνε πατρικούς λόγους προς τον π. Ηλία Δρόσσο και τους πιστούς που προσήλθαν από τις γύρω κοινότητες για να τιμήσουν τον Μέγα Φώτιο και τον νέο Πρωτοπρεσβύτερο της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Καναδά.

Παρόντες ήταν ο π. Οδυσσέας Δρόσσος, αδελφός του π. Ηλία και ο π. Παναγιώτης Αυγερόπουλος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών της Αρχιεπισκοπής Καναδά.

Το Συμβούλιο της Κοινότητας με πρόεδρο τον κ. Γεώργιο Καράμπελα και το Συμβούλιο της Φιλοπτώχου, προσκάλεσαν όλους σε δείπνο στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου, όπου και πρόσφεραν ως δώρο μια ιερατική στολή στον νεο-χειροθετηθέντα πρωτοπρεσβύτερο.

Πηγή:Εθνικός Κήρυκας

TOP NEWS