Επί τάπητος οι θρησκευτικές ελευθερίες

  • Dogma
θρησκευτικές

Στις 14 Ιουλίου 2021 ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας συναντήθηκε στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής με τον πρέσβη επί τιμή των ΗΠΑ, αρμόδιο για τις διεθνείς θρησκευτικές ελευθερίες Σαμ Μπράουνμπακ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Διεθνούς Συνόδου Κορυφής επί θεμάτων διαθρησκειακής ελευθερίας.

Κατά τη διάρκεια της ωριαίας συζητήσεως εθίγη ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, που αφορούν στις διώξεις κατά των χριστιανών σε διάφορες περιοχές της υφηλίου, συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής και ορισμένων χωρών της Αφρικής.

Υπήρξε ανταλλαγή απόψεως επί της συνεργασίας στον τομέα της προστασίας των θρησκευτικών ελευθεριών μεταξύ της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και των αμερικανικών θρησκευτικών οργανώσεων. Ο πρέσβης επί τιμή Σαμ Μπράουνμπακ επεσήμανε ότι η φωνή της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας πρέπει να εισακούεται στην αμερικανική κοινωνία.

Ο μητροπολίτης Ιλαρίωνας εξέθεσε την δική του θεώρηση της θρησκευτικής καταστάσεως στην Ουκρανία.

Τα μέρη συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις ακόμη και υπό τη μορφή τηλεδιασκέψεως.

Την ίδια ημέρα ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ πραγματοποίησε συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της Ενώσεως Ευαγγελικών Χριστιανών Μπίλι Γκράχαμ Β. Γκαμ, το μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ Τζιμ Σλάτερι, τον βουλευτή της Βουλής της ΟΔΓ Βαλντεμάρ Γκέρντ, τον οργανωτή του Εθνικού Πρωινού Προσευχής Ντακ Μπιόρλι, τον πρόεδρο της εταιρείας ΜΜΕ Trans World Radio Λόρεν Λίμπι, τον επικεφαλής της χριστιανικής οργανώσεως Pulse Νικ Χολ.

Στις συναντήσεις συνόδευσαν τον μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα ο συνεργάτης του ΤΕΕΣ Φίλιππος Τσάμπιον και ο υποδιάκονος Βιατσεσλάφ Λι.

TOP NEWS