Επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής

  • Dogma

Το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, πρώτη ημέρα της ποιμαντικής επισκέψεώς του στη Μελβούρνη, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος μετέβη στο Αυστραλο-Ελληνικό Μνημείο που βρίσκεται στο Domain Gardens και τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Στο πλαίσιο της εκδηλώσεως, την οποία διοργάνωσε το Ίδρυμα του Αυστραλο-Ελληνικού Μνημείου με αφορμή την επέτειο των εκατό ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, τιμήθηκε επίσης η μνήμη των Ελλήνων και των Αυστραλών που θυσιάστηκαν κατά τη διάρκεια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Μελβούρνης, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σωζοπόλεως κ. Κυριακό, εξέφρασε καταρχάς τη συγκίνησή του για την ευκαιρία που του δόθηκε να επισκεφθεί για πρώτη φορά το συγκεκριμένο Μνημείο, έναν ιερό χώρο ο οποίος συμπληρώνει 21 έτη ζωής. Αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση, τόνισε τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα και την Αυστραλία, δεσμούς σφυρηλατημένους στα πεδία των μαχών κατά τους κοινούς αγώνες τους για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ειρήνη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, βαρυσήμαντη ομιλία απηύθυνε επίσης ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης. Παρέστησαν, ακόμη, εκπρόσωποι των Αυστραλιανών Αρχών και της Ελληνικής Ομογένειας, μεταξύ των οποίων: η Ομοσπονδιακή Βουλευτής, κ. Μαρία Βαμβακινού, εκπροσωπώντας τον Ομοσπονδιακό Πρωθυπουργό της Αυστραλίας κ. Anthony Albanese, η Πολιτειακή Βουλευτής κ. Nina Taylor, εκπροσωπώντας την Υπουργό Πολυπολιτισμού της Βικτώριας, κ. Ros Spence, ο Σκιώδης Υπουργός Οικονομικών της Βικτώριας κ. David Davis, εκπροσωπώντας τον αρχηγό της Πολιτειακής Αντιπολίτευσης κ. Matthew Guy, ο Δήμαρχος του Kingston κ. Στιβ Στάικος, ο Πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής Βικτώριας, κ. Αντώνιος Τσουρδαλάκης κ.ά.

TOP NEWS