Επίσκεψη Μουσουλμάνων και Χριστιανών Αιγυπτίων στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Ο Πατριάρχης κ. Θεόδωρος εγκαρδίως ευχαρίστησε την «εκλεκτή ομάδα των σκαπανέων της άρρηκτης αγάπης του Παντοδυνάμου Θεού προς κάθε ζώσα εικόνα Του, δηλαδή προς κάθε συνάνθρωπο καλής θελήσεως», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε

Το απόγευμα της 15ης Αυγούστου 2022 ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β´ δέχθηκε στο Πατριαρχικό Μέγαρο Αλεξανδρείας την επίσκεψη ομάδας Αιγυπτίων μουσουλμάνων θρησκευτικών λειτουργών και διακεκριμένων χριστιανών πολιτών, οι οποίοι προσήλθαν στον Πατριάρχη προς υποβολή εορτίων ευχών επί τη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Οι ως άνω υψηλοί επισκέπτες, μέλη της «Κινήσεως για την αρμονική συμβίωση της Αιγυπτιακής Κοινωνίας», εξέφρασαν τον σεβασμό τους προς τον πολυαιώνιο θεσμό του παλαιφάτου Πατριαρχείου, εκδήλωσαν τα ειρηνικά τους αισθήματα προς την ευρύτερη χριστιανική οικογένεια της Νειλοχώρας, ως και το έντονο ενδιαφέρον τους για την ανάπτυξη κοινών δράσεων που προάγουν εποικοδομητικά την συνύπαρξη και την συναλληλία μεταξύ των πολιτών αδιακρίτως.

Ο Πατριάρχης κ. Θεόδωρος εγκαρδίως ευχαρίστησε την «εκλεκτή ομάδα των σκαπανέων της άρρηκτης αγάπης του Παντοδυνάμου Θεού προς κάθε ζώσα εικόνα Του, δηλαδή προς κάθε συνάνθρωπο καλής θελήσεως», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, παρουσίασε εν συντομία τον πολυκύμαντο ιστορικό πλου του Πατριαρχικού Θρόνου και την σύγχρονη αγλαόκαρπη παρουσία του στην αφρικανική ήπειρο, εξέφρασε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη της Πρεσβυγενούς Αλεξανδρινής Εκκλησίας προς την Δημοκρατία της Αιγύπτου για το αδιάπτωτο ενδιαφέρον και τη συνεχή στήριξη, ενώ επαίνεσε αυτή την Κίνηση που συμβάλλει στην ενδυνάμωση της ενότητος, της αλληλεγγύης και της προόδου της σύγχρονης αιγυπτιακής πολυπολιτισμικής κοινωνίας.

Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και περιήγηση στους χώρους του Πατριαρχικού Οίκου.

TOP NEWS