Επισκοπή Μπουκόμπας: Τα σχίσματα δε θα ματώσουν την Ιεραποστολή – Μας κάνουν πιο δυνατούς

  • Dogma
μουκόμπας

“Τα σχίσματα δε θα ματώσουν την Ιεραποστολή – Μας κάνουν πιο δυνατούς ”, αυτό τόνισαν στην τελευταία Σύναξη τους οι ιερείς της Επισκοπής Μπουκόμπας, όπου συζήτησαν διεξοδικά το πρόβλημα του Ρωσικού Σχίσμα τος στην Επισκοπή.

Επιστέγασμα της Ιερατική Σύναξης της Επισκοπής Μπουκόμπας ήταν η Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε την Τετάρτη 19/10 στον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μπουκόμπας. Προεξήρχε ο Θεοφ. Επίσκοπος Μπουκόμπας Χρυσόστομος και συλλειτούργησαν οι επτά Αρχιερατικοί Επίτροποι π. Παύλος, π. Σπυρίδων, π. Ελευθέριος, π. Ιωάννης, π. Θεόδωρος, π. Καλλίνικος, π. Δαμιανός και δύο διάκονοι π.Εφραίμ και π. Ιωάννης.

Μετά την πανεφρόσυνη Θεία Λειτουργία συνεχίσθηκε και ολοκληρώθηκε η Ιερατική Σύναξη με πρώτη και εισαγωγική την ομιλία του Επισκόπου με θέμα: “ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ”. Στη συνέχεια οι Αρχιερατικοί Επίτροποι ανέγνωσαν τις εκθέσεις τους σχετικά με τα παλαιά και σύγχρονα σχίσματα που υπάρχουν στην Επισκοπή μας. Παρουσιάσθηκε η ολοκληρωμένη εικόνα του σχίσματος και συζητήθηκαν οι ποιμαντικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε κάθε ενορία, για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Συμπερασματικά ο Επίσκοπος κάλεσε τους ιερείς “να μείνουν ενωμένοι και αφοσιωμένοι στην Εκκλησία του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και στον άξιο μαχητή και ιεραπόστολο τον Μακ. Πατριάρχη μας κ. Θεόδωρο. Να δείξουν γενναιότητα απέναντι στους “λύκους του παγωμένου βορρά”, με την θέρμη της ορθόδοξης ψυχής τους και ομολογίας.”

TOP NEWS