Επίτιμος πολίτης της πόλης Μπυάλα έγινε ο Βούλγαρος Πατριάρχης Νεόφυτος

  • Δόγμα

Στο τέλος της συνάντησης, ο δήμαρχος Dimitar Slavov ευχήθηκε στον Παναγιώτατο Πατριάρχη υγεία και πολλά ακόμη χρόνια να ηγείται της Βουλγαρικής Εκκλησίας και να καθοδηγεί τον βουλγαρικό λαό. 

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας και Μητροπολίτης Σόφιας Νεόφυτος έγινε επίτιμος δημότης της πόλης Byala για την προσφορά του στην ανάπτυξη της πόλης και του δήμου στον τομέα της κοινωνικής, πολιτιστικής και πνευματικής ζωής, καθώς και με την ευκαιρία του 130ου επέτειος της ανακήρυξης της Μπιάλα ως πόλης. 

Η επίδοση της τιμητικής πλακέτας έγινε στο κτίριο της Μητρόπολης της Αγίας Σοφίας από τον δήμαρχο του δήμου Μπιάλα Ντίμιταρ Σλάβοφ και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μαριάν Αντόνοφ.

Ο δήμαρχος του δήμου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον  Πατριάρχη που βοήθησε πολύ στην ανέγερση του ναού του «Αγίου Παντελεήμονα» στην πόλη. Η ιδέα να χτιστεί ένας ναός στην περιοχή του σταθμού Byala είναι πάνω από 25 ετών. Χάρη στην πρωτοβουλία του δημάρχου της πόλης και του Συλλόγου «Άγιος Παντελεήμων» που ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2016, ο ναός κτίστηκε και καθαγιάστηκε στις 27 Ιουλίου 2018 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρούσες Ναούμ. 

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την τιμή και ευχήθηκε στον δήμαρχο του δήμου, καθώς και στο δημοτικό συμβούλιο, καλή επιτυχία στις προσπάθειες και τις υποθέσεις τους προς όφελος του δήμου, της πόλης και των κατοίκων της.

Στην υποδοχή στη Μητρόπολη Σόφιας παρέστησαν και οι Σεβασμιώτατοι Επίσκοπος Μέλνικ κ. Γερασίμ, Χ. γραμματέας του Αγ. Συνόδου, Επίσκοπος Belogradchik Πολύκαρπος, Εφημέριος Μητροπολίτης Σόφιας κ. Teodor Atanasov, Προϊστάμενος του Γραφείου του Πατριάρχη Βουλγαρίας και ο κ. Angel Mladenov, Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Σοφίας κ. Angel Mladenov. 

Στο τέλος της συνάντησης, ο δήμαρχος Dimitar Slavov ευχήθηκε στον Παναγιώτατο Πατριάρχη υγεία και πολλά ακόμη χρόνια να ηγείται της Βουλγαρικής Εκκλησίας και να καθοδηγεί τον βουλγαρικό λαό. 

TOP NEWS