Έρχεται βαρυχειμωνιά

  • Dogma

Ασφαλώς δεν πρόκειται για την εποχή του χειμώνος με τις χαμηλές θερμοκρασίες, που συνδυάζονται με βροχές, καταιγίδες και χιόνι, αλλά για την βαρυχειμωνιά των ψυχών, που είναι πολύ χειρότερη από τον χειμώνα του περιβάλλοντος. Όλα αυτά που συμβαίνουν την τελευταία αυτή περίοδο στην πατρίδα μας προμηνύουν πρωτοφανή και ανυπόφορο πνευματικό και κοινωνικό χειμώνα, ο οποίος δεν αντιμετωπίζεται εύκολα.

Η κοινωνία μας οδηγείται σε μεγάλες περιπέτειες εάν δεν εφοδιασθεί με αυτά που χρειάζονται για την αντιμετώπιση της άγριας καταιγίδας. Το χειρότερο είναι, ότι ο λαός μας εν όψει των κινδύνων δεν έχει κινητοποιήσει τους εσωτερικούς και ψυχικούς του μηχανισμούς, αλλά έχει περιπέσει σε μια κατάσταση έντονης συναισθηματικής ψυχρότητος που τον έχει οδηγήσει μοιραία στην κατάθλιψη.

 

Η βαρυχειμωνιά αυτή είτε είναι μεθοδευμένη από τους χρηματιστές και τοκογλύφους, είτε είναι φυσικό επακόλουθο της ασωτείας μας από την οποία προκλήθηκε η οικονομική κρίση, δεν θα είναι μόνιμη κατάσταση, Θα περάσει όπως περνάει κάθε χειμώνας, όσο βαρύς κι αν είναι. Χρέος μας είναι να προετοιμασθούμε κατάλληλα με ψυχικά αποθέματα υπομονής και καρτερίας. Να θερμάνουμε τις ψυχές μας με την θέρμη της αγάπης και της αδελφοσύνης. Να ανασυγκροτήσουμε τους πνευματικούς δεσμούς, που σφυρηλατούν τον χαρακτήρα μας. Να διατηρήσουμε την ενότητα και την συνοχή των ιδανικών μας. Να προγραμματίσουμε τη ζωή μας πιο λογικά και πιο υπεύθυνα.

 

Κάθε χειμώνας μπορεί να βάζει τον άνθρωπο σε δοκιμασία λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, αλλά και σε πολλά είναι ευεργετικός για ολόκληρο το οικοσύστημα.

 

Ποιός ξέρει; Ίσως κι᾽ αυτή η βαρυχειμωνιά να αποβεί φιλοσοφίας μήτηρ᾽ και ευεργετική για το μέλλον του λαού μας και της ιστορίας μας.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ