Ετήσια συνεδρίαση του Προεδρείου της «Συνάξεως» στις Βρυξέλλες

  • Δόγμα

Κατά την διάρκεια της συνάντησής τους, εξέτασαν αρχικά τα της Συναντήσεως στο Sankt-Niklausen (Ελβετία), η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2022, ως η χρυσή επέτειος της οργάνωσης. Εργάστηκαν επίσης για την προετοιμασία της επόμενης μεγάλης συναντήσεως, η οποία θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στην Ρουμανία τον Ιούλιο του 2024.

Τα μέλη του Προεδρείου της «Συνάξεως», της διεθνούς και διαχριστιανικής ένωσης αφιερωμένων ανδρών και γυναικών (πρώην EIIR), συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες 20 με 22 Ιουνίου 2023 για την ετήσια συνάντηση εργασίας προσκεκλημένοι της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου και Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου (Οικουμενικό Πατριαρχείο).

Κατά την διάρκεια της συνάντησής τους, εξέτασαν αρχικά τα της Συναντήσεως στο Sankt-Niklausen (Ελβετία), η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2022, ως η χρυσή επέτειος της οργάνωσης. Εργάστηκαν επίσης για την προετοιμασία της επόμενης μεγάλης συναντήσεως, η οποία θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στην Ρουμανία τον Ιούλιο του 2024. Το θέμα αυτής της συναντήσεως θα είναι «Μακάριοι οι ειρηνοποιοί» Ματθ. 5,9. Ο στόχος δεν είναι να μιλήσουμε για συγκρούσεις και εμπόλεμες καταστάσεις, αλλά να τονίσουμε την ανάγκη για ειρήνη από κάθε άποψη.

Θέλουν επίσης να προωθήσουν το επετειακό βιβλίο της οργάνωσης. Τώρα μάλιστα που η οργάνωση έχει νέο όνομα, θεωρούν ότι θα ήταν καλό και αναγκαίο να δημιουργηθεί μία νέα μη κερδοσκοπική οργάνωση (asbl) που θα φροντίζει για τα συμφέροντα της οργάνωσης. Ένα από τα σημαντικά καθήκοντα θα είναι να συγκεντρωθούν κεφάλαια για την αρτιότερη οργάνωση των συνεδριάσεων της ολομέλειας, στις οποίες οι μοναχοί και οι μοναχές θα ήθελαν να παρευρίσκονται, αλλά δεν μπορούν να το κάνουν λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Όσον αφορά την εσωτερική οργάνωση της «Συνάξεως», αποφασίστηκε ότι η αδ. Kinga Lakatos θα είναι εφεξής υπεύθυνη για την γραμματεία, με την βοήθεια της αδ. Bénédicte και του Αρχιμανδρίτου Φιλαδέλφου.

TOP NEWS