Έβαλαν διάσημους να διαφημίζουν την… πίστη τους

  • Dogma

Ηθοποιοί, τραγουδιστές, πυγμάχοι, γιατροί και κάθε λογής διάσημοι και αναγνωρίσιμοι στη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία, «επιστρατεύτηκαν» από την Εκκλησία στη Ρωσία για να δηλώσουν πως είναι ωραίο να είσαι Ορθόδοξος. Ανάμεσα τους και ο διάσημος ηθοποιός Τομ Χανκς.

 

Η πρωτοβουλία έχει τίτλο «εμείς οι Ορθόδοξοι»   και ανήκει στο Κίνημα Ορθόδοξης Νεολαίας «Soborno». Σύμφωνα με το ράδιο «Ηχώς» η καμπάνια έχει ως σκοπό να προσελκύσει νέους στην Εκκλησία.

 

Ο Τομ Χανκς που πρόσφατα ασπάστηκε την ορθόδοξη πίστη εξαιτιας της ελληνικής καταγωγής συζύγου του φαίνεται στην αφίσα και το κείμενο γράφει: « Καταλαβαίνω πόσο σημαντικό και υπέροχο είναι να έχεις την δυνατότητα να πηγαίνεις στην εκκλησία και να σκέφτεσαι πάνω στα σοβαρά ερωτήματα που σου θέτει η ορθοδοξία και να σκέφτεσαι τις απαντήσεις που αυτή σου δίνει».

 

Η εφημερίδα Vzgliad.ru έχει υπολογίσει το κόστος της διαφημιστικής εκστρατείας σε περισσότερα από 40 εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 990.000 ευρώ). 

 

Σύμφωνα με ορισμένους σχολιαστές, μετά την υπόθεση Pussy Riot και τις αναφορές στην πολυτελή ζωή του Πατριάρχη, η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία για να «ξαναχτίσει την εικόνα της». Ταυτόχρονα, το Πατριαρχείο ακολουθεί αυτήν την πολιτική για να αυξήσει το βάρος του στη ρωσική κοινωνία

 

Αυτό που έχει ενδιαφέρον πάντως είναι το γεγονός πως κανείς δεν ξέρει αν οι διάσημοι που χρησιμοποιούνται ως «διαφημιστές» της Εκκλησίας έχουν ερωτηθεί και φυσικά εγκρίνει την παρουσία των φωτογραφιών τους.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ