Εξεγείρονται οι Μητροπολίτες για την αφωνία. Επιστολή Μεσογαίας

  • Dogma

Μετά τον Μητροπολίτη Γλυφάδος, ένας ακόμη Μητροπολίτης της Αττικής ζητά καθαρές απαντήσεις στο θέμα των ελέγχων του ΣΔΟΕ στα οικονομικά των Ιεραρχών. Με μια σκληρή επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος  ζητά  από τον κ. Ιερώνυμο να κινητοποιηθεί, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί πως η σιωπή πλήτει την Εκκλησία.

 

«Δεν επιτρέπεται ούτε ο κάθε Μητροπολίτης να επιχειρεί πανικόβλητος να περισώσει με δηλώσεις το κύρος του η να διαψεύσει μετά βδελυγμίας τις εναντίον του συκοφαντίες, ούτε να αιωρούνται σκανδαλιστικές υποψίες, ούτε τελικά να διασύρεται το όνομα της Εκκλησίας μας…» γράφει ο κ. Νικόλαος.

 

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας στην επιστολή του κάνει λόγο για «αήθη πολεμική κατά της Εκκλησίας» ενώ χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα « ασύλληπτες μυθοπλασίες, συκοφαντικές αοριστίες και προκλητικές διαδόσεις».

 

Αυτό που κατα τον Μητροπολίτη πρέπει να γίνει και προτείνει στον Αρχιεπίσκοπο είναι « να ζητήσετε άμεσα και επισήμως από το ΣΔΟΕ, ως ο Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου, η υπεύθυνα να διαψεύσουν τα διαδιδόμενα η να επιβεβαιώσουν την όποια αλήθεια μας αφορά η ακόμη να προβούν τελικά σε έλεγχο των οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων όλων μας».

 

Την προηγούμενη Κυριακή η εφημερίδα «Έθνος» δημοσιοποίησε τα ονόματα των Μητροπολιτών Περιστερίου και Θεσσαλιώτιδος, ως ελεγχόμενους από το ΣΔΟΕ. Μια Κυριακή νωρίτερα η εφημερίδα «Δημοκρατία» είχε ανοίξει τον «χορό» με παρόμοια δημοσιεύματα χωρίς όμως να αναφέρει ονόματα.

 

Τόσο η Αρχιεπισκοπή όσο και η Ιερά Σύνοδος δεν έχουν κάνει τη παραμικρή αναφορά στο θέμα ενώ μόνο ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος εξέδωσε μια γραπτή ανακοίνωση.

 

RNN | Newsdesk

Διαβάστε εδώ την επιστολή

 

 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Αρχισαν τα όργανα. Το ΕΘΝΟΣ δινει στη δημοσιοτητα ονοματα Μητροπολιτων που καλεί το ΣΔΟΕ

Και τρίτος Μητροπολίτης στα «διχτυα» του ΣΔΟΕ

ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ: Χονδροειδη και αβάσιμα όσα γραφονται

Ο Γλυφάδος «σπάει» την αμήχανη σιωπή της Ιεραρχίας για τα 5.000.000

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ