Φανάρι: Επισπεύδεται η εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής – Παρελθόν ο Δημήτριος -Διαβουλεύσεις για Αυστραλία

  • Dogma
αμερικής

Με την αποδοχή της παραίτησης του πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής Γέροντος Δημητρίου, ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της εργασιών της  Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ανοίγει ο δρομος για την άμεση εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής. Στάση αναμονής και διαβουλεύσεις για την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Οι Ιεράρχες αποφάσισαν  αποφάσισαν η παραίτηση του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου να ισχύει από το ερχόμενο Σάββατο 11 Μαΐου, «παραβλέποντας» την επιθυμία του να ισχύει η παραίτησή του από την 1η Ιουνίου.

Ενισχύεται έτσι το σενάριο που θέλει να ανακοινώνεται το όνομα του νέου Αρχιεπισκόπου το Σάββατο 11 Μαΐου, οπότε θα είναι και η τελευταία ημέρα συνεδρίασης της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, προκειμένου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος να ενθρονίσει τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στο προγραμματισμένο ταξίδι του εντός του Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας η ιερά Σύνοδος αναφέρει ότι είχε συνεργασία με τον Βοηθό Επίσκοπο Θεοφ. Δορυλαίου κ. Νίκανδρο, καθώς και αντιπροσωπείαν λαϊκών παραγόντων της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου

Ανακοινούται ότι η Αγία και Ιερά Σύνοδος κατά την συνεδρίαν αυτής της σήμερον, 9ης Μαίου 2019, επελήφθη των θεμάτων των Αρχιεπισκοπών Αμερικής και Αυστραλίας και διά μεν την πρώτην απεδέχθη την υποβληθείσαν παραίτησιν του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής κ. Δημητρίου, μέλλουσαν να ισχύση από του Σαββάτου, 11ης τ. μ., εκφράσασα την ευαρέσκειαν και τον έπαινον της Μητρός Εκκλησίας διά την πολυετή και εύορκον διακονίαν αυτού, διά δε την περίπτωσιν της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, εις πρώτον στάδιον, μετά τας σχετικάς προκαταρκτικάς επί Συνόδου συνομιλίας, εδέχθη εις ενημερωτικήν συνεργασίαν τον παρεπιδημούντα Βοηθόν εκείσε Επίσκοπον Θεοφ. Δορυλαίου κ. Νίκανδρον και Αντιπροσωπείαν επιφανών λαικών παραγόντων, επιφυλασσομένη να συνεχίση τας διαβουλεύσεις και προβή εις τας τελικάς αυτής αποφάσεις.

Διαβάστε επίσης: Φανάρι- Η Σύνοδος των αποφάσεων- Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι για Αρχιεπισκοπές Αμερικής- Αυστραλίας – Αγγλίας

Φωτογραφία αρχείου

TOP NEWS