Φανάρι: Ο νέος Μητροπολιτης Ρεθύμνης έλαβε την ευχή του Οικ. Πατριάρχη

  • Dogma
ρεθύμνης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη το νέο Μητροπολίτης Ρεθύμνης για την επάξια παμψηφεί εκλογή του και του ευχήθηκε καλλίκαρπη ποιμαντορία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε στο Φανάρι τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο και τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλο, μαζί με τον νέο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πρόδρομο, ο οποίος ζήτησε και έλαβε, πριν από την ενθρόνισή του, την αγία  Πατριαρχική ευχή.

Στο Φανάρι βρίσκεται, επίσης, και ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης π. Νικηφόρος Κουνάλης.

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά την επιστροφή από την Κωνσταντινούπολη αναμένεται να προγραμματιστεί το ραντεβού στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όπου ο νέος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου θα δώσει τη νόμιμη διαβεβαίωση ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης  αναμένεται να γίνει είτε το πρώτο, είτε το δεύτερο Σάββατο μετά την υπογραφή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος. Συνεπώς, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η ενθρόνιση αναμένεται να γίνει μέσα στο πρώτο 20ήμερο του Μαρτίου.

fanari-prodromos-vartholomaios2fanari-prodromos-vartholomaios3fanari-prodromos-vartholomaios4fanari-prodromos-vartholomaios

fanari-vartholomaios

fanari-prodromos-vartholomaios5

ffanari-evgenios-vartholomaiosfanari-evgenios-vartholomaios2fanari-evgenios-vartholomaios3

Πηγή: cretapost.gr

TOP NEWS