Φανάρι: Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου

  • Dogma
φανάρι

Τρίτη και τελευταία ημέρα σήμερα για τις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Μιας ιδιαίτερα κρίσιμης συνεδρίασης, τις οποίας οι αποφάσεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και η ατζέντα περιείχε «καυτά» θέματα. 

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου για το αυτοκέφαλο της Ουκρανικής Εκκλησίας, ειδικά αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής του συμβουλίου ενοποίησης. Ημερομηνία, η οποία θα σηματοδοτήσει εξελίξεις για την εκλογή του Προκαθήμενου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, ο οποίος θα παραλάβει από το Φανάρι τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας.

Η συμφωνία Πολιτείας και Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά και την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου είναι επίσης ένα από τα θέματα που απασχόλησε τις εργασίες τις Συνόδου και αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι εξελίξεις και σε αυτό το μέτωπο.

Από την άλλη η φερόμενη απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη να παραμείνει μέχρι νεωτέρας ο Δημήτριος στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, φαίνεται να «παγώνει» προς το παρόν τις εξελίξεις στο μέτωπο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

TOP NEWS