Φανάρι: Προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη τα Θεοφάνεια

  • Dogma

Φανάρι: Προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη τα Θεοφάνεια, μετά την περιπέτεια από τον κορονοϊό. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα προστεί  της Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας για τη μεγάλη εορτή των Θεοφανείων στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Στο τέλος της Δοξολογίας ο Πατριάρχης θα τελέσει τον Μέγα Αγιασμό και μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας θα προστεί της τελετής της Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, από την αποβάθρα του Φαναρίου.

Η περιπέτεια με τον κορονοϊό  

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης διαγνώστηκε με κορονοϊό  την παραμονή των Χριστουγέννων και αμέσως επισκέφθηκε κεντρικό Νοσοκομείο της Πόλης για περαιτέρω προληπτικές εξετάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βαρθολομαίος έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του εργαζόταν εντατικά στο νοσοκομείο.

Στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, ο Παναγιώτατος  είχε αναφερθεί στην πανδημία και καλούσε τους πιστούς που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν. «Δοξάζουμε το Θεό του ελέους και τους δικούς επιστήμονες για την ανάπτυξη των αποτελεσματικών εμβολίων» σημείωνε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτατος.

Φωτογγραφία: Αρχείο Οικουμενικού Πατριαρχείου

TOP NEWS