Φανάρι: Συνεδριάζει η Αγία και Ιερά Σύνοδος – Εν αναμονή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης

  • Dogma
φανάρι

Στο Φανάρι στραμμένο το ενδιαφέρον  από σήμερα σήμερα 11 Ιανουαρίου και μέχρι τις 13 Ιανουαρίου, καθώς συνεδριάζει η  Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία θα εκλέξει το νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης.

Το Φανάρι τρέφει παραδοσιακά μεγάλο ενδιαφέρον για την εκκλησία της Κρήτης, καθώς πρόκειται για μια περιοχή με εξέχουσα σημασία για το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Το αποτέλεσμα «της κάλπης» θα προέλθει από την ψηφοφορία των 12 μελών της Ιεράς Συνόδου, καθώς ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.Βαρθολομαίος,  δεν μετέχει στην ψηφοφορία.

Το Τριπρόσωπο που καταρτίστηκε λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, στις 28 Δεκεμβρίου 2021, από την Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης είναι «κομμένο και ραμμένο»  στα μέτρα του Φαναρίου. Και οι τρεις Μητροπολίτες Ρεθύμνης Ευγένιος, Κισάμου Αμφιλόχιος και Πέτρας Γεράσιμος, είναι πολύ κοντά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, έχοντας στις περγαμηνές τους τη μέγιστη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της Πανορθόδοξης Συνόδου το 2016 στο Κολυμπάρι και διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με το σύνολο των Κρητών. Μένει, λοιπόν, να δούμε ποιος τελικά θα αποφασιστεί να ανέβει στον αρχιεπισκοπικο θώκο.

Παράλληλα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να δούμε εάν η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα τοποθετηθεί και για τη ρωσική εισπήδηση στην Αφρική. Άλλωστε, όπως, λένε καλά πληροφορημένες  πηγές ο Πατριάρχης δέχεται εισηγήσεις για σκληρά αντίμετρα.

Φωτογραφία αρχείου

 

 

TOP NEWS