Φανάρι: Το Μικρό και το Μεγάλο μήνυμα του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης – Πότε θα γίνει η ενθρόνισή του – Βίντεο – Φωτογραφίες

  • Dogma
ευγένιος

Φανάρι: Το Μικρό Μήνυμα ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.Βαρθολομαίου και ακολούθως το Μεγάλο Μήνυμα ενώπιον των μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανέγνωσε σήμερα (12.01.21) ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Με την κίνηση αυτή ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος αποδέχεται και επίσημα την εκλογή του και περί τα τέλη Ιανουαρίου ή το αργότερο στις αρχές του Φεβρουαρίου θα τελεστεί και η ενθρόνισή του.

Εντωμεταξύ, τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Η εγκαθίδρυσή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης θα γίνει μετά από τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος και αφού προηγηθεί η καθιερωμένη διαβεβαίωση, ότι θα εκπληρώσει τα καθήκοντά του ως προκαθημένου της Εκκλησίας της Κρήτης, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία αντιπροσωπείας Ιεραρχών της Μεγαλονήσου.

 

Μετά το Μεγάλο Μήνυμα ο Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος έγινε δεκτός από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ευγένιος Φανάρι

Ευγένιος Φανάρι

Ευγένιος Φανάρι

Ευγένιος Φανάρι

Εμφανώς συγκινημένος και ενωτικός ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης

«Μία ορχήστρα δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνον με τον μαέστρο της»,  τόνισε κατά την αναχώρησή του χθες (11.01.21) για το Φανάρι από το Αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, σημειώνοντας με νόημα ότι  το Οικουμενικό Πατριαρχείο του έδωσε την μπαγκέτα.

«Όλοι εμείς είμαστε τα μουσικά όργανα που μαζί Του, όλοι μαζί κι Εκείνος, θα γράψουμε τις Θεϊκές Συμφωνίες, βάζοντας την Εκκλησία της Κρήτης, με την μακραίωνη ιστορία που έχει, στην νέα εποχή», δήλωσε, εμφανώς συγκινημένος κι ενωτικός ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος,  σε αποκλειστικές δηλώσεις  του στο ΚΡΗΤΗ TV.

 

Βίντεο: Social Media Οικουμενικού Πατριαρχείου

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

TOP NEWS