ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: Ο Αρχιεπίσκοπος για την συνεργασία με την Πολιτεία αλλά και τα Θρησκευτικά

  • Dogma

«Το μοναδικό φάρμακο που θα μπορούσε να βοηθήσει αυτή την ώρα τους αρρωστημένους θεσμούς, την κρίση η οποία μας ταλαιπωρεί όλους μας είναι η συνεργασία Εκκλησίας-Πολιτείας και όλων των φορέων» είπε ο Αρχιεπίσκοπος  κ. Ιερώνυμος κατά την τελετή αναγόρευσης του σε επίτιμο δημότη Γιαννιτσών χθες.
 

 

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας που περιοδεύει σε πόλεις της Μακεδονίας στο πλαίσιο εορτασμών για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό, αναφέρθηκε και στο θέμα των θρησκευτικών. «Με μία ώρα θρησκευτικά περισσότερο στο σχολείο, ούτε εμείς νομίζουμε ότι θα σώσουμε τον κόσμο και την Εκκλησία, αλλά ούτε κι εσείς με μία ώρα, αν την αφαιρέσετε και προσθέσετε αντ’ αυτής μία ώρα θεάτρου ή κάτι άλλο, θα κερδίσετε τον πολιτισμό. Το θέμα όμως, είναι σημειολογικό» είπε.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στα Γιαννιτσά ο κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε την έκθεση για το Μακεδονικό Έπος και τους Βαλκανικούς πολέμους στη Λέσχη Αξιωματικών φρουράς Γιαννιτσών ενώ παρακολούθησε και την στρατιωτική παρέλαση που ακολούθησε.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ